Jeremijin deda Vladeta i završnica srpske propasti

Izvor:
Politički.rs

Srpski narod ima jednu manu koja ga je često skupo koštala. Srbi više obraćaju pažnju na to šta ko kaže, nego šta ko radi ili uradi.

Često možete da čujete: “Ala mu je rekao!”, “Što mu je odbrusio, svaka mu čast!”, “Jesi čuo kako ga je ućutkao?” i slično, dok detalji kao što su pljačka, izdaja, lopovluk i opačine tih vrlih govornika nekako prolazi Srbima ispod radara.

I te srpske mane su svesni i vlast i opozicija i besramno je neguju i koriste.

Tako se ovih dana ponovo ukazala prilika da se umesto “Farme” i “Zadruge”, umesto Miljane, Dalile, Kristijana, Kije Kockar i drugih prostitutki i kriminalaca, Srbi bave onim što su rekli jedno drugome u Skupštini Boško i Orlić, Atlagić i Dobrica, Ćutuk Ćuta zvani Zelenski u pokušaju i Milenko od srpskog jezika Jovanov i slična bulumenta.

Lepi, nasmejani i veseli, doterani i orni za slikanje, restoranska kuhinja dobro opskrbljena, pare iz budžeta spremne da legnu i šou može da počne, srpska propast ulazi u završnicu.

Napumpana Staša Stojanović i preplanuli i izblajhani Borko Stefanović su spremni da ukrste svoja mišljenja poput Zorice Marković i Lepog Miće, a sve na dobrobit srpskog naroda, koji sad i preko dana može da gleda ono za šta je morao da čeka noć. Rijaliti je tu, učesnici su tu, Sodoma i Gomora je otključana.

Kolege iz skupštinskih klupa

Svađaće se ovi u vlasti sa ovima u takozvanoj opoziciji sve u šesnaest, al’ samo po pitanjima koja im isti gazda dozvoli, o svemu onome što bude bilo od sudbinskog značaja po Srbiju i propast Srbije, već će se oni nagoditi, kao što su se nagodili i za izbore održane u aprilu.

Već prvog dana, na ovom, po Srbiju tužnog, a po učesnike veselog skupa, zablistala je staro-nova zvezda na političkom nebu – Vladeta Janković.

Neki bi rekli pokojni Vladeta, drugi bi rekli deda starca Jeremije, a treći, oni sujeverni – povampireni Vladeta Janković, dočekao je svojih pet minuta slave. Njegov isprazni govor u kome se požalio na izborne uslove i na vlast u Srbiji odjeknuo je u medijima.

Pohitali su prozapadni mediji da dete komunizma, i klasični primer i produkt nepotizma koji je upropastio Beogradski univerzitet, okite vencem svete demokratije, i neustrašivog borca i heroja protiv nenarodnog režima.

Mudri, od Vatikana odlikovani Vladeta, komunističko mezimče i Koštuničin ambasador, zadovoljno trlja svoju sedu bradu, mada ga malo probada u krstima, te ga to sprečava da doživi svoju drugu mladost i što bi Džoni rekao, “sanja kako vodi proletere mlade” i da krene na barikade.

Novi-stari heroj građanera je tu, i mada su ih svi heroji do sad zajebali i izradili i prodali, njima to ne smeta, pljušte pohvale po društvenim mrežama, u medijima, uzdiže se u nebesa novorođeni profesor Janković.

Evo i danas, drugog dana skupštinskog zasedanja, još traju njegovih pet minuta i on neustrašivo, latinskom mudrošću (verovatno stečenom papinim odlikovanjem, mada i da ga je od Porfirija dobio ništa ne bi latinska mudrost bila manja), nervira i zajebava naprednjake i pušta tzv. opozicionare da se malo posvađaju s naprednjacima, da se uslikaju za televiziju, da kažu sve što im leži na duši a što je od gazdi odobreno, pa da na miru odu na vešalicu od 205 dinara.

Kao što reče Mlađa Đorđević: “Pravi razlozi izlaska na tzv. izbore i davanja legitimiteta izdajniku Aleksandru Vučiću su vešalica, imunitet, poslanička plata, mesta u odborima, potpredsednička mesta, privilegije i 3200 evra po poslaniku. Sve drugo što pričaju iz tzv. proevropske i patriotske opozicije je laž. I sve na grbači naroda.

A šta je to rekao Jeremijin deda Vladeta, što je impresioniralo medije, javnost, botove i takozvanu opoziciju?

U suštini ništa što nije već rečeno i što i ptice na grani ne znaju.

“Srbija lišena poštenih izbora ne može biti srećna i poštovana zemlja. Poštenih izbora neće i ne može biti dokle god svaki i najudaljeniji građanin Srbije ne bude mogao da na Dnevniku RTS-a svaki dan vidi šta govori i čini vlast, ali i oni koji nisu na vlasti. Poštenih izbora nema i ne može biti dokle god ima pritisaka, potkupljivanja i nasilja, dokle god se nacionalni medijski prostor ne učini dostupnim svima, dokle god izborne komisije budu čekale da umesto njih odluče vladajući političari, dokle god volja i hir jednog čoveka budu iznad Ustava Srbije“, rekao je Janković.

Mudri starac Janković se jedino nije setio da da odgovor na pitanje: Što ste izašli na takve izbore i što ste postali Vučićev saučesnik?

I to je pitanje svih pitanja i odgovor zašto je Srbija na putu da nestane.

E to pitanje jedino postavlja Mlađa Đorđević koji je jedan i jedini ostao dosledan u borbi protiv mafijaškog režima, jedini koga razapinju vlast i tzv. opozicija, jedini koji se nije prodao, jedini koji bez uvijanja kaže svakom ono što jeste, jedini koji nije ucenjen, jedini koji skoro svakodnevno obilazi Srbiju i tamo gde žive  Srbi i razgovara s narodom, deli njegovu muku i upija kako Srbija diše, i ma kako ovo botovski zvučalo, jedini u koga Srbi mogu da se nadaju i da mu veruju. A oni koji ga poznaju – bezuslovno mu veruju.

 

 

 

 

Zato bi bilo bolje i Vladeti i ostalim Vučićevim saučesnicima da više ne kukaju i ne serendaju, nek uživaju dok mogu i što više mogu u benefitima prevare, ovo im je bilo poslednji put, pročitani su i više čak ni Srbe neće moći da obrlate.

I ma kako to sada neverovatno i nemoguće zvučalo, ovaj i ovakav skupštinski saziv je jasan i siguran znak da je ovo završnica ubijanja i silovanja Srbije i da je došao kraj srpske propasti.

Nije daleko dan kad će ih neka nepogoda, srpski narod ili ko zna koja sila sa sve onim otpacima iz skupštinskog restorana istovariti na deponiju u Vinči, jer zbog smrada svog karaktera i zbog štete nanete Srbiji bolje mesto ne zaslužuju, a srpski narod, lišen krpelja i krvopija, ponovo se vratiti na put koji su mu preci krvlju svojom zacrtali.

Živi bili pa videli.

Miša Milovanović

1 1 glas
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

3 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Мајсторе задња... има излаз!
Мајсторе задња... има излаз!
8 dani pre

Ето, почех да читам али ништа другачије од свега што имамо прилике да читамо и слушамо. Аутор се залаже за бољитак али његово дело је тако “пинковски” срочено и ако можда садржи и истините информације. Али до њих треба доћи јер поред тога морате примити толико простачког стила писања. Можда више среће други пут.

Vikica
Vikica
5 dani pre

Ako pretendujete na to da neko uvaži vašu argumentaciju, onda treba da se pristojno izražavate.

hmmm
hmmm
5 dani pre

Vladetino izglaganje bilo je sasvim bledo i prosečno, ali Vaš je tekst u zadrugarskom fazonu. Jednom rečju, treš.