Nikšić: Vakcina protiv gluposti još nije izumljena, a i da jeste, neki bi poveli borbu protiv nje

Nikšić: Vakcina protiv gluposti još nije izumljena, a i da jeste, neki bi poveli borbu protiv nje

Sarajevski umetnik i političar Damir Nikšić prokomentarisao je na svom fejsbuk profilu poremećenost raznih antivaksera, antibrnjičara i ostalih nesrećnika.

Vakcina protiv gluposti još nije izumljena, a i da jeste, da može pospiješiti IQ krda, vjerujem da bi neki poveli borbu i protiv nje (uglavnom zbog Dunning-Krugerovog* efekta).

Ne sumnjam da je Damiru poznato da se u toj skupini, sem onih poremećenih, nalaze i oni koji su dobro plaćeni da predvode to stado razularenih spodoba, kao i oni neobrazovani, nedorasli i naivni, koji veruju u sve što im ti predvodnici serviraju. Zato sirotinju ne brine prazan frižider, gladna deca, maltretiranje kontraverznog biznismena kod kog su zaposleni, pljačka razbojnika koji sebe nazivaju političarima… ne, sirotinja se brine što je Tramp pokraden na izborima, što će 5G mrežom Bil Gejc moći ih prati i da zna kad su kenjali, i što će, naravno, vakcina da ih ubije a nošenje maski oduzeti slobodu koja im toliko znači, jer oni su, zaboga, veliki borci za slobodu.

Malo je čudno što te i takve nesrećnike predvode i zaluđuju osobe koje su celog svog života na državnim jaslima, bore se protiv države i sistema a od iste te države primaju platu, tačnije vi ih plaćate puneći budžet.

Nekad su se ljudi za one ideje u koje veruju žrtvovali, borili, robijali, pa i ginuli. Danas samo seru po društvenim mrežama a ni najmanja žrtva za to u šta “veruju” im ne pada na pamet.

Sad je došlo vreme boraca i borkinja koji će druge da savetuju da se dokopaju slobode skidanjem maski, al’ će zato isti ti borci i borkinje nositi maske kad ulaze u autobus, ili oblačiti skafandere i svemirska odela, da bi se zaštitili od korone, koja za njih, naravno, ne postoji.

Licemerno, podlo i pokvareno.

Pa dajte otkaz na poslu, heroji antibrnjičari, nemojte da ste neslobodni, ne ulazite u autobuse, štrajkujte glađu, žrtvujte se, dajte primer da verujete u to što propovedate, a ne da drugi stradaju zbog vas i vašeg pokvarenjaštva.

Hoćete, “malo morgen”, što bi rekao pokojni Sloba. Slatka je državna platica i UDBIN dodatak.

I za kraj nešto s Tvitera, što dovoljno govori samo za sebe:

  • Daning—Krugerov efekt je kognitivni poremećaj. Njegove posledice su da osobe s manjkom veština i znanja u nekoj oblasti pate od iluzorne superiornosti, greškom verujući da su njihove veštine mnogo veće nego što zapravo jesu. Ovaj poremećaj pripisan je metakognitivnoj nesposobnosti individue da prepozna svoje greške.

Miša Milovanović

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare