Vesić prelazi za tutora Tomi Moni? “Da ga nauči da pljačka ko pravi ministar, a ne ko neka jajara”

Vesić prelazi za tutora Tomi Moni? “Da ga nauči da pljačka ko pravi ministar, a ne ko neka jajara”

U jeku spekulacija o tome da bi Aleksandar Šapić već od marta mogao da sedne u fotelju gradonačelnika Beograda i postavi svoje ljude na mesta zamenika i sekretara za urbanizam, postavlja se pitanje i šta će biti sa Goranom Vesićem, dosadašnjim zamenikom gradonačelnika, a po mnogima faktički prvim čovekom Beograda.

Iako još uvek nema zvaničnih potvrda o ovome, sve ukazuje da bi dosadašnji predsednik opštine Novi Beograd i lider SPAS-a Aleksandar Šapić trebalo da preuzme rukovođenje Beogradom, ne samo kako bi očistio beogradsku vlast od saradnika Nebojše Stefanovića, već i da bi poboljšao rejting SNS pred prestoničke izbore 2022. koji sa Vesićem u kampanji ne daje dobre rezultate, piše Danas.

Ali upravo zbog lošijeg rejtinga koji Goran Vesić ima među Beograđanima, pitanje je gde će za njega naći nova funkcija, jer je izvesno da neku funkciju mora da dobije kao jedan od najodanijih ljudi i Srpskoj naprednoj stranci i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću.

Najverovatnije opcije za buduću Vesićevu poziciju su one vezane za sektor saobraćaja, posebno zbog njegove uključenosti u projekat izgradnje metroa u Beogradu, koji je od strateškog značaja za aktuelnu vlast, kako ukazuju izvori Danasa sa političke scene.

Politicki.rs saznaje da je Aleksandar Vučić nezadovoljan dosadašnjim talom i radom ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem, poznatijem kao Toma Mona, koji se do sada bavio ugostiteljstvom u očevoj firmi i teško mu je da se uklopi u resor o kome pojma nema.

“Toma kelner, kako ga zovemo mi u SNS,  sposoban je da ukrade pijanim gostima u kafani kad im naplaćuje račun ili da razblažuje viski i tako mazne neki dinar, pošto njemu bakšiš ni rođeni otac ne bi ostavio, al je siromah nesposoban za velike krađe i muljačine kakve se izvode prilikom izgradnje puteva i slično. Zabrljaće negde i otkriće kako se ugrađujemo mi naprednjaci u cenu, i zašto imamo najskuplje puteve u Evropi”, priča nam istaknuti funkcioner Srpske napredne stranke. “Zato se naš predsednik dosetio da mu dodeli starog lisca Vesića za tutora, te da ga nauči da pljačka ko pravi ministar, a ne ko neka jajara, naročito sad kad krećemo sa čerupanjem budžeta tupavih Srba vezanom za izgradnju metroa”, kaže istaknuti naprednjak.

“Naučiće njega Goranče sve kombinacije i kako ono što košta milion da izađe na milijardu, mali jeste tupav al ima žicu za lapanje narodnih para, valjda mu je to u genima, a nama baš takvi trebaju”, tvrdi malo pripiti naprednjak koji, naravno, želi da ostane anoniman.

Dans, politicki.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare