Vučića je državnik bez prave i suštinske moći ali sa izvanrednom sposobnošću da to prikrije

Vučića je državnik bez prave i suštinske moći ali sa izvanrednom sposobnošću da to prikrije
Printscreen

U poslednjih devet godina Vučić nikad nije bio u većoj krizi. Očigledan je i neuobičajen masovan napad iz više pravaca i od mnoštva različitih ljudi i grupa – sem od nazovi opozicije.

Iznuđena odbrana, kroz sve njemu dostupne medije, samo je njegovim zombiranim podanicima uobičajeno uspešna, ali njima od početka ionako nije bitno šta njihova ikona priča. Međutim, ako se malo pažljivije pogleda sve ovo što je rečeno, a što zahteva jak stomak, definitivno potvrđuje ono što se odavno zna: Aleksandar Vučić je najtalentovaniji i najuspešniji PR ikada.

Istovremeno je državnik bez prave i suštinske moći ali sa izvanrednom sposobnošću da to prikrije.

Trenutno brzina kojom se to sve odvija, i masovnost napada, bitno skraćuju vreme za odgovarajuću kontrareakciju, pa se sve više nižu greške i autogolovi, u iznošenju odbrane od strane profesinalnog tima i vernih podržavalaca.

Iskazivanje velike ljubavi i apsolutne vernosti svome vođi trenutno nije dovoljno, a ono što se govori i način na koji se to iznosi, njihovog ljubimca samo još više ukopava. Toliko toga treba zakrpiti da ni dvadesetpetočasovni radni dan nije dovoljan da se usaglase svi istupi i pisanja, i zato to još više škripi.

Ipak je mašinerija s druge strane moćnija, i ako je za utehu, još uvek ne puca iz svih oruđa i oružja.

Na žalost, na kraju će ga “sahraniti” njegova bolesna i neostvariva ambicija da nam pokaže i dokaže da nikad nije bilo pametnijeg i boljeg vladara Srbije.

Na tom putu vrlo je verovatno da veći deo opačina i nisu njegova ideja ali jeste njegov pristanak na njih i njihovo prikrivanje, čak i kad su učinjene bez njegovog znanja i odobrenja.

Što zbog pomenute ambicije, što zbog sopstvene nemoći da pojedine događaje predupredi i spreči, kao i zbog, već sada očiglednog sudara interesa najmanje dve različite interesne grupe stranaca, trenutno na sve strane pršti i seva.

Ne znam da li će se Vučić iz ovoga uspešno izvući ali ono što znam – mi nećemo.

Radio2M, Politički.rs

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar