Otvorena izložba o stripu “Alan Ford” u Rijeci

Otvorena izložba o stripu “Alan Ford” u Rijeci

Izložba o popularnom italijanskom stripu “Alan Ford” otvorena je u Rijeci. Izložba stripa koji se objavljuje od 1969. godine, a njegovi autori su Roberto Raviola i Lučiano Seki, potpisani kao “Magnus” i “Max Bunker”, nosi naziv “Pola stoleća s Alanom Fordom”, prenela je agencija Hina.

Izložene su originalne table stripa, primerci prvih brojeva, specijalnih izdanja i knjiga. Detaljno su opisani svi glavni likovi, članovi “Grupe TNT”, njihovi saradnici i neprijatelji, piše N1.

Izložba prati istoriju tog stripa, jednog od najomiljenijih i u Hrvatskoj, i jednog od najdugovječnijih i najpopularnijih publikacija italijanskog stripa uopšte.

Otvorena izložba o stripu "Alan Ford" u Rijeci
Za hitne porudžbine pozovite +381 61 60 44 001

Ta izložba koja je pre Rijeke bila postavljena u Milanu, priređena je u sklopu Dana italijanske kulture i Nedelje italijanskog jezika u svetu.

Na otvaranju izložbe su o značenju tog stripa i njegovom uticaju na svoje živote govorili slovenački antikvar i ljubitelj “Alana Forda”, Rok Glavan, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i generalni konzul Italije u Rijeci Davide Bradanini.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare