Sajam knjiga onlajn

Sajam knjiga onlajn

BEOGRAD – Umesto tradicionalnog okupljanja izdavača i čitalaca na Beogradskom sajmu, 11. i 12. decembra biće realizovan dvodnevni tribinski program “Otklon od distance”, koji će zainteresovani moći da prate uživo preko zvaničnog fejsbuk profila Sajma knjiga.

“U uslovima pogoršanja epidemije okupljanje ljudi bilo bi katastrofalno. Sačekaćemo proleće i videti da li će situacija biti bolja za održavanje te manifestacije”, rekao je za Sputnjik Dušan Kovačević, predsednik Odbora Beogradskog sajma knjiga.

Tokom dva dana, u svečanoj sali upravne zgrade Sajma biće održano osam razgovora, u kojima će učestvovati istaknuti predstavnici domaće književne i šire kulturne scene.

“Razgovaraće se o Meši Selimoviću, Borislavu Pekiću, prevodilačkom pozivu, književnosti za decu, jubileju manastira Šišatovac, problemu periodizacije savremene srpske književnosti i o načinu na koji su domaći mediji funkcionisali i funkcionišu u doba pandemije”, naveo je on.

Kovačević je podsetio da je Odbor Beogradskog sajma knjiga pre mesec dana konsultovao krizni štab o održavanju manifestacije.

“Mi smo pre mesec dana pitali Krizni štab da li je bezbedno oganizovanje Sajma knjiga u prepolovljenom kapacitetu, jer drugačije ne bi imalo smisla održavati tu manifestaciju. Njihov tadašnji odgovor je bio da nema uslova za to, a sada je situacija još gora”, rekao je Kovačević.

Fonet, Foto: Pixabay

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare