U Priboju od danas Festival ‘Dani Danila Lazovića’

Izvor:
Beta

U Priboju danas počinje jubilarni 10. Festival “Dani Danila Lazovića” 

Organizatori su objavili da program čine dve celine: pretfestivalski program danas i sutra, i festivalski program od 20. do 23. septembra.

“Dani Danila Lazovića” su posvećeni sećanju na barda Danila Lazovića (1951- 2006) i poeziji.

Svake godine studenti iz zemlje i regiona takmiče se u kazivanju poezije, a pobednik dobija nagradu “Povelja Danilo Lazović” i 1.000 evra.

Ovde godine na festivalu će se takmičiti 12 studenata glume iz zemlje i regiona.

Direktor Festivala Milorad – Miki Damjanović je kazao agenciji Beta da će na Festivalu, uz beogradski Atelje 212 i Zvezdara teatar, nastupiti i Narodno pozorište iz Kikinde i glumac, vodtelj i stend-ap komičar Ivan Tomić.

Festival će biti otvoren izložbom fotografija kustoskinje Slobodanke Klačar “Naših deset godina” i svečanom dodelom nagrada povodom desetogdišnjice Festivala.

“Biće priredjen i koncert pijaniste Stefana Djokovića “Na krlima muzike” pod pokroviteljstvom Tamare Vučić, supruge predsednika Srbije, rekao je Damjanović.

Ovogodišnji žiri Festivala čine propfesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Radovan Кnežević, glumci Petar Božović i Vojin Ćetković, radio novinar, pisac i recitator Ratomir – Rale Damjanović i profesor Akademije dramskih umetnosti u Tuzli Damir Mahmutović.

Danilo Lazović (1951. – 2006.) je rodjen u Proboju a bio je jedan od napopularnijih domaćih glumaca.

Pokrovitelji Festivala su Opština Proboj i Ministarstvo kultrue Srbije.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare