Frenk Sinatra verovao da je Merilin ubila porodica Kenedi

U svojim memoarima “Sinatra i ja: u sitnim satima”, Toni Opedisano je otkrio kako je legendarni pevač Frenk Sinatra verovao da je njegova dobra prijateljica Merilin Monro ubijena, te da iza toga stoje porodica Kenedi ili mafija.

Toni koji je inače bio Frenkov saradnik i prijatelj je u svojim memoarima otkrio je detalje o druženje s muzičkim velikanom, ali i zaintrigirao javnost teorijom o ubistvu najpoznatije holivudske plavuše, Merilin Monro.

Opedisano piše kako se Sinatra pred smrt često prisjećao svojih ljubavi, ljudi bez kojih je ostao, ali i prijatelja koji mu najviše nedostaju, uključujući Merilin.

Okolnosti, u kojima je 4. avgusta 1962. godine, preminula legendarna glumica još uvek su obavijene velom tajne, a iako službena verzija glasi da je preminula od predoziranja lekovima, mnogi i dalje sumnjaju u to. U svojim memoarima autor otkriva da Sinatra nikad nije verovao da se radi o slučajnom predoziranju.

„Frenk je vjerovao da je ubijena. I nikada to nije prebolio“, piše Opedisano.

U knjizi otkriva kako su Sinatra i Monro bili bliski prijatelji, ali ne i ljubavnici, kako su mnogi pogrešno verovali.

No Merilin se Sinatri poveravala o svojim najintimnijim tajnama, uključujući veze s Džonom F. Kenedijem i njegovim bratom Robertom F. Kenedijem. Kad su te veze naglo završile, Merilin je rekla Frenku da ne razume zašto su je potpuno zanemarili nakon što su prestali imati seksualne odnose.

Vikend pre smrti, glumica je provodila u poznatom odmaralištu Cal Neva. No vest o konferenciji za štampu, koje je Merilin planirala da za tačno nedelju dana, kada je i preminula, potaknula je glasinu da će Monro podeliti detalje o svojim vezama s braćom Kenedi.

„Frenk je rekao da nikad ne bi progovorila ni reč o svojoj vezi s Kenedijevima jer je i dalje osećala nešto prema Džonu. Frenk je verovao da nije najavljena konferencija za medije,  da bi Merlin sigurno živela puno duže“, piše Opedisano.

Nekoliko dana nakon njene smrti, Sinatrin advokat Miki Rudin, koji je takođe sarađivao s glumicom rekao mu je da je Merilin ubijena. Bila je to glasina koja je kružila i među najbližim ljudima mafijađa Sema Đankana, za kojeg se takođe sumnjalo da je upleten u njeno ubistvo.

Prema knjizi, Sinatra je imao nekoliko izvora koji su mu ispričali istu priču:

„Ubijena je čepićem Nembutal, a u to je bio upleten Robert Kenedi ili mafija.“

Međutim, skoro šezdeset godina kasnije, prava istina i dalje je misterija.

Nova.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare