Vučić na RTS-u i zaglavljno magare

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen RTS

Odmah posle večerašnjeg obraćanja javnosti Aleksandra Vučića na RTS-u, na Akademiji mladih lidera Srpske napredne stranke održan je okrugli sto čija je glavna tema bila analiza obraćanja srpskog predsednika.

Učesnici okruglog stola bili su profesori Žarko Korać, Miloš Ković i knez Srki Babović, koji su inače svi predavači po pozivu na ovoj akademiji.

Profesori Ković, Babović i Korać sa polaznicima Akademije

Pred prepunom salom vodila se zanimljiva rasprava.

Prvi je reč uzeo profesor Korać koji je ocenio da je Vučić pokazao izuzetnu zabrinutost zbog stanja na Kosovu.

Reagovao je knez Babović:

– “Kakva zabrinutost, jeste mu videli facu samo, a i onaj glas ko da drži posmrtni govor. Širi paniku bre među narodom! Kaže, ‘na pragu smo prelaska iz mira u...’ pa ne završi u šta. Ma folirant Čipuljićki.”

U debatu se umešao profesor Ković

– “Predsednik je napadao Kurtija neprestano jer uskraćuje osnovne životne namirnice, poput peciva i novina (doduše bez novina može da se živi). Zabrinut je i šta ce biti sa mlekom na Severu Kosova, ali je uverio srpski narod da neće biti gladan jer ce Srbija sve uraditi da dobiju mleko i hleba.”

U razgovor uskače knez Srki:

– “Alo bre ti Obiliću sa Autokomande, vidiš da je kukao uplašen kako će da reaguje Zapad, pa se hvalio da je kooperativan jer nijedan Albanac nije upucan, dok je šestoro Srba upucano. Ko neka tužibaba: učiteljice, učiteljice, Kurti je razbio prozor. Srbe nek upucavaju, samo on da bude voljen!”

– “Ali kneže, branio je uhapšene sa KiM”, umešao se profesor Korać.

– “Branio ih je kao i uvek, obraćanjem na televiziji za srpsku javnost. Šta ima nama da se obraća i pred nama da ih brani. Nek ih brani od njegove braće Rame, Makrona, Zelenskog, Šolca, Soroša na samrti i Soroša mlađeg koji je ko da je na samrti. Običan glumac i prevarant.”

Profesor Ković ponavlja predsednikove reči “da ga mnogo psuju nezahvalni Srbi sa Kosmeta, ali ga ne razumeju, a spasio im je živote.” Zatim Ković uviđa težinu situacije u kojoj se Vučić nalazi i podseća da je Vučić izjavio da je dobio garancije od NATO i EU kad je pozvao da se ukinu barikade, da se neće hapsiti ljudi, a danas ih hapse.

Traže da deeskaliram, a lažu non stop“, podseća Ković na Vučićeve reči.

Korać kaže da je dobro što predsednik tvrdi da ih niko nije kidnapovao i što pozviva sve strane da se objave satelitski snimci.

Kurti sve radi da bi uvukao Srbiju u rat” je Vučićeva izjava sa kojom se slaže i Ković.

Profesor Korać posebno hvali izjavu Aleksandra Vučića da “niko naoružan ne može da upadne na teritoriji suverene države” napominjući da je time Vučić priznao da Kosovo nije Srbija.

– “Dosta bre više da mi naričete za Vučićem”, umešao se Babović, “jeste videli kako kuka nad svojom sudbinom što ga ponižava Kurti. Ne voli što su u međunarodnoj zajednici na Kurtijevoj strani, pojedini. Čovek bre odlepio, umislio da je neki vojskovođa, voli da priča sa vojskom (KFOR) jer ‘govore činjenicama, za razliku od stranih političara‘. Trudi se da ‘deeskalira situaciju (povlačenjem Vojske), ali Kurti hoce da bude Zelenski’. Čovek bre raspolućena ličnost, Poziva Srbe da izađu na izbore ali pre toga mora da se povuku specijalci, a ZSO zaboravljen. I samo budalaština za budalaštinom!”, gnevno će Babović koji ustaje sa mesta i napuštajući salu izgovara:

– “Nego ja da vam kažem profesori moji zaludni i lideri mladi i napredni. Uplašen je zbog napetosti kod Srba na KiM, i sa druge strane insistiranja Kurtija da tera po svome. Neće Vučić zaštiti narod na Kosmetu i to oni moraju da shvate. Isto tako dobro on zna da ako krenu kolone Srba sa KiM ka Srbiji, ka Beogradu, to je njegov politički kraj. On vam je sad ko ono zaglavljeno magare, samo se čeka izvođač radova. A sad se svi jebite!”, završio je izlaganje knez Srki Babović.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare