Junaci iz “Mućki” na poštanskim markama: Ona sa likom Del Boja nosi čuvenu poruku

Junaci iz “Mućki” na poštanskim markama: Ona sa likom Del Boja nosi čuvenu poruku

Britanska kraljevska poššta je odlučila da obeležži 40. godiššnjicu omiljene BBC-jeve humorističke serije „”Mućke”“ (Only Fools and Horses) novom specijalnom edicijom poštanskih marki na kojima će se naći likovi Del Boja, Rodnija i njihovih prijatelja iz popularnog serijala.

Osam od 12 specijalno dizajniranih markica, koje će biti u prodaji od 16. februara, zasnovano je na poznatim replikama iz serijala, dok su ostale četiri fokusirane na četiri glavna lika Troterovih, a ona sa likom Del Boja naravno nosi čuvenu poruku: “U ovo vreme sledeće godine bićemo milioneri!”, prenosi Skaj njuz.

“Mućke“” su prvi put prikazane 1981. godine i pratile su dožživljaje dva brata, uličnih trgovaca iz londonskog predgrađa Pekama, koji pokušavaju da se obogate, starijeg Del Boja, koga je tumačio Dejvid Džžejson i njegovog manje snalažžljivog mlađeg brata Rodnija, koga je glumio Nikolas Lindherst.

Osim Del Boja i Rodnija, seriju su obeležili i sporedni likovi poput njihovog dede ujka Alberta, Rakel i Kasandre, Marlin i Bojsija, čistača ulice Trigera, Mikija Pirsa kao i Majka, konobara u lokalnom pabu “Ragina glava” gde se celo društvo okuplja.

Serija je prikazivana sedam sezona, sa preko 60 epizoda i nekoliko božžićnih specijala, a zvanično je ukinuta 2003. godine.

Inače Dejvid Džžejson je danas proslavio 81. rođendan.

Blic

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare