Na ovom mestu satovi ne funkcionišu, kompasi ne pokazuju sever, a radio uređaji oglašavaju samo tišinu (VIDEO)

Na ovom mestu satovi ne funkcionišu, kompasi ne pokazuju sever, a radio uređaji oglašavaju samo tišinu (VIDEO)

Područje koje se nalazi na 27. severnoj paraleli spaja vrlo značajna i poznata mesta – Bermudski trougao, piramide iz Gize i Himalaje. Često je nazivaju i „zonom tišine“, misterioznim mestom na planeti koje zaustavlja funkcionisanje satova i radio aparata, a zaista je jedno od područja s najviše anomalija na celoj planeti.

Tamo, čini se, nijedan uređaj ne funkcioniše ispravno, a naučnici koji su izučavali područje nisu našli logično objašnjenje za te pojave pa ostaju zbunjeni brojnim zagonetkama koje nosi.

Ova „vanzemaljska pustinja“ nalazi se na 2.000 metara nadmorske visine, a misterioznija je nego što se da naslutiti, piše Ancient Code.

Tamo, usred ničega, misteriozni gvozdeni obeliks visok skoro tri metra visine stoji samostalno, pokazujući prema enigmatičnoj regiji lociranoj na istoj liniji, povezujući je s drugim mestima prepunim anomalija i slavnim egipatskim piramidama. Iako su zonu posećivali naučnici različitih specijalnosti, jedino što su otkrili su stvari koje ne mogu objasniti.

U nekim njenim delovima satovi ne funkcionišu, kompasi ne pokazuju sever, a radio uređaji oglašavaju samo tišinu.

Nadimak zona tišine nije dobila zbog nedostatka zvuka, već zbog fenomena u kojem se radio talasi ne mogu pravilno distribuirati. Da bi tamo komunicirali radiom morate imati mnogo sreće, ili se pak nalaziti na strogo određenom području, ali čak ni tada komunikacija ne traje dugo.

Iako se to područje smatra žarišnom tačkom paranormalnog, ljudi zapravo žive tamo. U Zoni tišine nekoliko je kuća s velikom međusobnom udaljenošću. Ono što je takođe zanimljivo je da te kamene kuće ne sadrže gvožđe ili bilo koji drugi metalni materijal, ali ipak su magnetske prirode i privlače magnete.

Neki veruju da se sve to događa zbog visoke koncentracije gvožđa u tom području. U dalekoj prošlosti, ova regija je zapravo bila potopljena pod vodom i veliki broj meteorita se ovde srušio.

Fenomen je istraživala naučna ekipa iz grada Toreona, a utvrdili su da su anomalije uzrokovane postojanjem magnetskog konusa koji uzrokuje jonizaciju u atmosferi koja blokira prenos radio talasa.

Od 19. veka postoji veliki broj izveštaja o padu meteorita, ali i o pojavi misterioznih svetala, zbog čega teoretičari zavere to područje nazivaju i NLO vorteksom, odnosno mogućim lokacijama gde vanzemaljci imaju svoje podzeme baze.

Vesti online, Foto: Printscreen

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare