Omladinski kantautorski festival od 1. do 8. aprila

Izvor:
Beta, Foto: Logo

Četvrti Omladinski kantautorski festival ove godine biće održan od 1. do 8. aprila u Novom Sadu u organizaciji Asocijacije gitarista Vojvodine, uz partnerstvo Kulturnog centra LAB.

Program ovogodišnjeg festivala sastoji se od petodnevnih radionica namenjenih mladim kantautorima i di-džejevima, od koncerata i takmičenja.

Mlade neafirmisane umetnike će kroz ceo proces stvaranja numera pratiti iskusni mentori u Kulturnom centru LAB i klubu Tunnel.

Nakon radionica koje će voditi kompozitor i aranžer Svetozar Nešić, kantautori će, sa pratećim bendom, nastupiti na velikom finalu 7. aprila u Kulturnom centru LAB, gde će ih ocenjivati članovi žirija koji čine Marko Šelić – Marčelo, Ivana Vuksanović i Vedran Ferizović.

Za prva tri mesta obezbedjeno je snimanje pesme u profesionalnom studiju “Do Re Mi”.

Di-džejevi će sa svojim numerama nastupiti u Kulturnom centru LABar zajedno sa mentorom radionica – Vladimirom Aćićem.

Festival će početi 1. aprila nastupom novosadskog benda Josip A Lisac u Kulturnom centru Lab, a poslednje večeri nastupiće Marko Šelić Marčelo sa bendom u Domu kulture.

Omladinski kantautorski festival je nastao 2019. godine sa idejom da mlade kantautore i njihova dela prezentuje široj publici.

Ove godine pored kantautorske, uvedena je još jedna kategorija – usavršavanje mladih di-džejeva.

Cilj festivala je da kroz ovaj projekat doprinesemo vrednovanju autorskih dela neafirmisanih mladih umetnika i jačanju alternativne muzičke scene.

Projekat je podržan od strane Gradske Uprave za kulturu Grada Novog Sada, Evropske prestonice kulture Novi Sad, a biće održan u okviru programskog luka “Budućnost Evrope”.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare