Period bez seksa: Da li apstinencija ima svoje dobre strane?

Iako intimni odnosi mogu da ojačaju srce i produže život, vreme provedeno bez seksa takođe ima svoje prednosti, posebno za mentalno zdravlje. Iskoristite ovaj period da se posvetite sebi i svom telu i da radite na poboljšanju svoje fizičke forme.

Više vežbe, više samopouzdanja

Tokom seksa žene mogu biti izuzetno nesigurne u svoje telo, pitajući se da li su dovoljno dobre ili privlačne, što može loše da utiče na njihovo samopouzdanje.

Period bez seksa može promeniti vaše prioritete, tako da možete iskoristiti dodatno vreme za vežbanje i promenu ishrane. Bolja forma će definitivno povećati vaše samopouzdanje i poboljšati način na koji gledate na svoje telo.

Image by DivvyPixel from Pixabay
Istraživanje sopstvenog tela

“Sušni” period je odlična prilika da istražite sopstveno telo. Najviše koristi od samozadovoljavanja mogu imati oni koji nikada sa partnerom nisu postigli vrhunac, pa sada mogu da saznaju šta ih uzbuđuje, a šta ne i koje dodire zapravo vole.

Nema straha od trudnoće

Život u paru, uprkos svojim prednostima, ponekad može biti veoma naporan. Partneri treba da se međusobno koordiniraju i prave kompromise. Postoje razne rasprave, uključujući i one oko seksa, zbog čega su svađe neizbežne. Bez seksa nema drame, kao ni straha od neželjene trudnoće.

Više ćete ceniti seks

Vreme provedeno bez seksa naučiće da više cenite seks. Kada se ovaj period završi, kotrljanje između čaršava biće intenzivnije nego ikad ranije, posebno ako koristite veštine koje ste naučili istražujući sopstveno telo, piše Your Tango.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare