Rade Bogdanović – čovek TITAN

Izvor:
Politički.rs, Foto: Twitter/ @mgrandic, Printscreen RTS

Rade Bogdanović, bivši fudbaler, našao se na udaru javnosti, i to naročito one feminističke i drugosrbijanske, zbog komentara tokom Mundijala u Kataru.

Čak se i poznati feminista i predsednik PSG Pavle Grbović našao pozvanim da napane Radeta zbog njegove izjave o splavarušama, sponzorušama i starletama.

A Rade je samo rekao ono što svi znamo:

Sad kad dođu žene, a realno žene fudbalera – na ovu lovu, na ovu paruštinu, to je parada kiča. Gde kič dođe tu nema ni sreće ni raspoloženja. Ali ja se nadam da će oni da shvate važnost ove utakmice. Ja da sam na njihovom mestu ja bih već večeras ugasio telefone, rekao bih: što ste me zvali – zvali, ja se koncentrišem na utakmicu, ljuljaj to dete, kupaj se u tim milionima i pusti me da igram – analizirao je Rade Bogdanović uoči meča naše reprezentacije.

Golman i fudbalski stučnjak Miroslav Grandić, preko društvenih mreža je odgovorio na napade na Radeta Bogdanovića:

Neću komentarisati da li je to što priča po televiziji ispravno ili ne. I da li mu je jezik preoštar. Pričaću o njegovim ljudskim kvalitetima.

Dok je igrao za Atletiko, Verder i ostale velikane, Rade je u Beogradu imao stan u mom ulazu. Kad god bi vreme provodio u Beogradu, tu bi bio.

Mi smo kao klinci igrali fudbal na ulici, a on bi kad god negde ide, stao, odgledao par minuta, podelio neki savet ili se našalio…

Dešavalo se i da uđe na teren, odigra koji minut, baci dribling, ali je retko hteo da da gol. Uglavnom je asistirao. Nama je učešće svetske zvezde tokom naše igre mnogo značilo.

I uvek je nalazio vremena za to, čak i da ostane i duže porazgovara sa nama. Što o svojoj karijeri, što o klubovima u kojima je igrao, pa i u situaciji u svetskom fudbalu.

Jednom su moji roditelji i on se našli kod komšije na slavi. Ćale mu slučajno kroz razgovor pomene da sam golman i gde igram. Tad su se prvi put i upoznali. Tad je igrao za Verder.

SLEDI NAJJAČE:

Posle par meseci neko zvoni na vrata. Otvaram, ono Rade. Pita:

“Jesi li ti golman?”

Nakon mog potvrdnog odgovora, on mi u ruke pruža dres, rukavice i trenerku koje je uzeo direktno od svog golmana – saigrača Franka Rosta, koji je tad bio prvi golman Verdera.

I eto, nakon nekoliko meseci, on se setio pri povratku u Srbiju i mojih roditelja i mene i doneo darove koje sam kao klinac zapamtio, a i pamtiću do kraja života.

Kakav je Rade analitičar – ne znam. Ali kao čovek je TITAN!!!

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare