Ela Dvornik: Moja prabaka je sveštenicima davala zlato za hleb, mene je sveštenik vređao na pričesti

Izvor:

Ela Dvornik je na svom TikTok profilu objavila video u kojem opisuje svoju prvu pričest, na kojoj je doživela da je sveštenik vređa, kako nju tako i njenog sada pokojnog oca, voljenog muzičara Dina Dvornika.

“Nažalost, istinita priča od reči do reči. I dalje verujem da vera nema veze s crkvom”, stavila je u opisu videa.

“Ja na pripremi za prvu pričest: ‘Velečasni, zašto toliko mrzite sve? Zar nije vera o slobodi i ljubavi? Zar ne voli Bog svu svoju decu?'”, napisala je Ela u prvom delu snimka.

“Velečasni: ‘Ti ne možeš da se pričestiš. Tata ti je narkoman i odašilješ negativnom energijom. Javiću tvojim roditeljima da te izbacujemo iz veronauke’, dodala je Ela, citirajući sveštenika.

“Iskreno, nisu ni hteli da se pričestim. Moja prabaka je svima zabranila da idemo u crkvu, jer je u Prvom svetskom ratu sveštenicima davala zlato za hleb i na kraju su svi gotovo pomrli od gladi. Vojnici su joj pomogli da prehrani decu. Ja sam jedina koja je imala malo poverenja, ali sada mi je jasno zbog čega nam je zabranila posetu crkvi. Bog nema veze s vama”, poručila je Ela na kraju snimka.

Na ličnom Instagram storiju, Ela se obratila svojim pratiocima o ovoj temi.

“Poštujem sve vaše vere, ali ne poštujem institucije koje na njima kapitalizuju. I znam, ‘ima dobrih’, ali zabole me. Ako veruješ u Boga, moli mu se kod kuće, voli te jednako, i u crkvi i kod kuće”, poručila je Ela, međutim, veoma brzo je obrisala priču.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare