Jedini pouzdan način da znate da li je žena doživela orgazam

Izvor:

Većina će se složiti da je glumljenje orgazma glupost koja ne koristi nikom, jer partner neće ni znati da nije “zadovoljio”, a onaj ko glumi smanjuje šanse da ga sledeći put doživi s istim partnerom.

Dok oko 30 odsto žena nema problema s redovnim doživljavanjem vrhunca, ostalih 70 odsto ga doživljava znatno ređe – otprilike svaki peti seksualni odnos, s tim da postoji čak 15 odsto žena koje otkrivaju da nikad nisu doživele seksualni vrhunac ili su to doživele tek jednom do dva puta u životu.

Ipak, studije pokazuju da je više od 90 odsto žena u nekom trenutku odglumilo orgazam, najčešće da ne povrede partnera. To ne zvuči tako neobično ako spomenemo činjenicu da oko 20 odsto muškaraca veruje da su toliko dobri ljubavnici da njihova partnerka ne mora da glumi, odnosno da je nemoguće da je ne zadovolje i da će ih slagati.

Image by АЛЕКСАНДР Кит from Pixabay

Simptomi orgazma

Uopšteno, jasni znaci orgazma su grčenje mišića – najčešće vaginalnih, što uzrokuje osećaj da je “uža dole”.

Takođe, mogu se pojaviti i grčevi u nogama. Kod pojačanog intenziteta stimulacije u kojima njen dah postaje kratak, a uzdasi glasniji, nakon postizanja pravog vrhunca ona će zastati, jer će joj biti potrebno bar nekoliko sekundi za oporavak.

Velikom broju žena će posle orgazma pocrveneti deo grudi iznad dojki gde je koža tanka zbog navale hormona.

To što glumi ne znači da ne uživa

Čak i ako ona glumi orgazam, to nikako ne mora da znači da ona ne uživa u seksu.

Naime, istraživanja pokazuju da je kod žena najveća aktivnost u centrima za užitak u mozgu za vreme seksa, odnosno “na putu do orgazma”, dok neposredno pre samog vrhunca aktivnost naglo pada. S druge strane, kod muškaraca je aktivnost u tim delovima najveća upravo za vreme same ejakulacije.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare