Patijarh Porfirije otvorio stranicu na Instagramu i odgovorio Krivokapiću

Izvor:
Beta, Politički.rs

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije saopštio je juče, na Istagramu, gde je otvorio zvaničnu stranicu, da je odgovorio crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću da će tekst Temeljnog ugovora između Vlade i SPC, koji je uputio Patrijaršiji, razmotriti stučna komisija nakon sezone godišnjih odmora i da će biti obavešen o stavu Ckrve.

Patrijarhova stranica na Instagramu se nalazi na adresi https://www.instagram.com/porfirije_patrijarh/.

U delu pismu patrijarha Porfirija, kako je navedeno na njegovom Instagramu, upućenog Krivokapiću o Temeljnom ugovoru između SPC i Crne Gore navodi se da “… kao i u bilo kom drugom poslu, i u ovom želimo da na isti način sagledamo, uvažimo i zaštitimo interese obe strane, pogotovo što u konkretnom slučaju, obe strane zapravo u većini čini isti verujući narod”.

Zato je SPC “kao meru pune odgovornosti” njegove predloge uputila “određenoj stručnoj komisiji koja treba da utvrdi u čemu je njihov kvalitativni doprinos u odnosu na već utvrđen, u potpunosti usaglašen i od Vas prihvaćen tekst koji smo nameravali da potpišemo 27.maja tekuće godine u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu”.

“Članovi stručne komisije će po okončanju sezone godišnjih odmora, svoju analizu dostaviti Svetom arhijerejskom sinodu, koji će Vas potom obavestiti o stavu Srpske Patrijaršije po ovom važnom pitanju”, navedeno je u delu pisma koji je objavljen.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Патријарх Порфирије (@porfirije_patrijarh)

Dan ranije Krivikapić je izjavio da je Temeljni ugovor sa SPC tehnički-pravno završen i predat Patrijaršiji i da je Vlada Crne Gore je spremna da ga potpiše, kao i da je tim ugovorom i zakonom sve jasno definisano i da očekuju odgovor.

Informativna služba SPC je saopštila da je patrijarh Porfirije otvorio na Instagramu zvaničnu stranicu želeći da i tim putem izađe u susret izrazitom interesovanju vernih, ali i celokupne domaće i inostrane javnosti, o njegovom radu, stavovima i mišljenjima.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar