22/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

U kojim godinama žene najviše uživaju u seksu?

Image by <a href="https://pixabay.com/users/panajiotis-3969866/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2165718">Pana Kutlumpasis</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2165718">Pixabay</a>

Izvor:

Žene koje imaju 36 godina i starije imaju bolje i češće orgazme nego mlađe žene, pokazuje istraživanje koje je sprovela jedna aplikacija za kontracepciju.

Istraživanje se oslanjalo na podatke prikupljene od više od 2.600 žena koje su odgovarale na pitanja o svom seksualnom zadovoljstvu, o tome koliko se privlačne osećaju, kao i o učestalosti i kvalitetu orgazama. Ispitanice su bili grupisane u tri grupe: 23 godine i mlađe, 23 do 36 i 36 i više godina.

Iako možda očekujete da su žene u ranim dvadesetima najviše uživale u seksu, rezultati su pokazali suprotno, pa su žene iz najmlađe grupe imale najmanje učestale orgazme.

Nasuprot tome, većina žena u najstarijoj grupi doživljava je najredovnije i najkvalitetnije orgazme.

– Mnoge žene u kasnim 30-ima i 40-ima s kojima razgovaram znaju šta ih pali i mogu dobro da komuniciraju sa svojim partnerima – kaže seksualni terapeut Ian Kerner.

Kako bi objasnio rezultate istraživanja, Kerner kaže da treba razmotriti šta se fizički i psihički događa s većinom žena kad pređu tridesetu.

Iako je nivo ženskih hormona najveći sredinom 20-ih, objašnjava on, čini se da se najbolji orgazmi događaju kada su žene psihički zrelije.

– Starije žene su uz to često u dugim vezama ili brakovima u kojima se osećaju poželjno i samouvereno. Kako stare, žene su sve svesnije svoje seksualnosti i više u kontaktu sa svojim telima – rekao je Kerner.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: