“Ako bi izbori bili na jesen, razmotrili bismo mogućnost izlaska”

“Ako bi izbori bili na jesen, razmotrili bismo mogućnost izlaska”

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da Savez za Srbiju (SzS) za sada nije razmatrao pitanje učešća na izborima, ali da bi razmotrili tu mogućnost ukoliko bi izbori bili odloženi za jesen. Portal nova.rs objavio je da je SzS načelno odlučio da učestvuje na narednoj sednici Skupštine Srbije, ali da se čeka odluka Narodne stranke.

“Što se tiče promene stava o bojkotu izbora, to nije bila tema razgovora do sada”, rekao je Aleksić za Tanjug.

Portal nova.rs objavio je u petak da je na sednici Saveza za Srbiju načelno odlučeno da poslanici tog zaveza prisustvuju sednici Skupštine Srbije koja bi sledeće nedelje trebalo da se održi, ali da se čeka odluka Narodne stranke koja je protiv prekida bojkota parlamenta.

"Ako bi izbori bili na jesen, razmotrili bismo mogućnost izlaska"
Printscreen

Kako je nova.rs objavila, lider Dveri Boško Obradović je za povratak u parlament, Dragan Đilas je bio suzdržan, a protiv je bio Vuk Jeremić, predsednik Narodne srtranke.

Portal prenosi i da je Obradović opomenut na sednici i da mu je poručeno da napusti Savez za Srbiju ukoliko nastavi da sprovodi politiku koja nije bliska ostalim članovima SzS.

Veselinović: Obraćanje opozicije pre početka sednice Skupštine

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju i predsedavajući sastanaka opozicije Janko Veselinović rekao je da na održanom sastanku nije bilo nijednog momenta reči o vraćanju u Skupštinu Srbije, niti o učešću na raspisnim izborima koje vlast planira da nastavi tokom juna ili jula.

On je u pisanoj izjavi naveo da je na jučerašnjoj sednici potvrđeno puno jedinstvo celokupne srpske opozicije i glavna tema sastanaka bilo je saopštavanje stavova povodom neustavnog uvođenja vanrednog stanja, zloupotrebe vanrednog stanja kroz gušenje medija i zatvaranje nepodobnih građana.

"Ako bi izbori bili na jesen, razmotrili bismo mogućnost izlaska"
Printscreen

Veselinović je istakao da je dogovoreno zajedničko obraćanje predstavnika opozicije u ponedeljak i dogovor oko saopštavanja tog stava u danu održavanja sednice parlamenta, na kojoj bi se razmatrilo potvrđivanje uvedenog vanrednog stanja.

Kako je objasnio, predviđene su dve mogućnosti: obraćanje poslanika u holu Skupštine ili u sali kako bi glas srpske opozicije mogli da čuju i oni koji nemaju kod svojih kablovskih operatera nezavisne televizije.

On je dodao da su sednici prisustovale sve članice srpske opozicije koja je donela odluku o bojkotu: Saveza za Srbiju, Pokret slobodnih građana, SDS, Ne davimo Beograd, Građanska platforma i Državotvorni pokret Srbije.

Stefanović: Sve odluke se donose zajednički

I zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović odbacio je kao “potpunu laž” navode “režimskih medija” da Savez za Srbiju namerava da učestvuje na predstojećim izborima.

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da na jučerašnjim sastancima Saveza za Srbiju i srpske opozicije nakon toga, “nijednog momenta niko nije spomenuo učešće na izborima, niti je bilo ko pričao o tome”.

"Ako bi izbori bili na jesen, razmotrili bismo mogućnost izlaska"
Foto: Savez za Srbiju

“U starom maniru režimskih trovačnica, Informer i televizija Pink nastavljaju sa lažima i trovanjem naroda u vanrednom stanju jer drugačije i ne znaju da funkcionišu i služe svom gazdi”, ocenio je Stefanović a prenela SSP.

Dodao je da će svaku odluku o političkom nastupu i daljoj borbi “za promenu nakaradnog sistema u Srbiji”, opozicija doneti zajednički i jedinstveno.

N1

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare