Aleksić: Rio Tinto da odustane od litijumske trovačnice, Vučić da se spremi za zatvor

Izvor:
Beta

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas kompaniju Rio Tinto da odustane od svojih “otrovnih investicija” u okolini Loznice, jer gradjani Srbije “nisu na prodaju” i smeniće predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa vlasti, a tada “neće biti ni rudnika litijuma”.

“Neka Rio Tinto milijarde koje je namenio za trovačnicu u Srbiji investira na drugim mestima, ako hoće, ali u Srbiji to sigurno neće moći. Nas ne zanimaju njihove milijarde, jer život nije na prodaju i život nema cenu”, rekao je Aleksić u Loznici na protestu više organizacija ispred gradskog parlamenta koji se danas izjašnjava o promeni Prostornog plana.

Aleksić je poručio Vučiću da “polako pakuje kofere i da se spremi da se u zatvoru pridruži koljačima koje je stvorio, a od kojih pokušava da se opere”.

“Uskoro će biti zajedno sa njima, pa neka se u zatvoru razračunaju ko je kome šta dao i ko je kome šta dužan”, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da Skupština Loznice, grada kojim “vlada najveći politički preletač Vidoje Petrović”, danas usvaja Prostorni plan koji omogućava Rio Tintu da napravi rudnik litijuma od Jadra i Radjevine.

“To je nastavak onoga što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao Rio Tintu. Žele da nam uzmu živote, zdravlje, reke, šume, vodu… Da bi napunili svoje džepove i da bi Vučić oprao svoje ucenjene krvave ruke tako što stranim kompanijama rasprodaje narod Srbije i rasprodaje našu zemlju. To neće moći, ta priča je završena”, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da su ljudi koji su se danas okupili u Loznici “poslali jasnu poruku da neće biti rudnika, da nema Rio Tinta i da građani Srbije nisu na prodaju, ni u Loznici ni u Boru niti bilo gde”.

“Ovo je naša zemlja, a nije Vučićeva, Ane Brnabić, Zorane Mihajlović, niti stranih ambasada i firmi, koje hoće da uzmu profit, a nama da ostave jalovišta i zagađenu vodu i zemlju”, rekao je Aleksić.

Predsednica Gradskog odbora Narodne stranke Užice Ivana Parlić rekla je da je Rio Tinto “proučio koruptivne kanale u državnom aparatu Srbije, koji je ogrezao u korupciji, ali nije dobro proučio istoriju naroda Srbije”.

“Mi smo se u prošlosti odbranili na Drini, Ceru i Kolubari, a danas se branimo u Loznici i sigurno ćemo se opet odbraniti”, rekla je Parlić.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare