“Ambasada Ukrajine pravi spiskove građana Srbije koji su protiv ‘kamarile u Kijevu'”

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Predsednik stranke Zdrava Srbija (ZS), Milan Stamatović, optužio je danas Ambasadu Ukrajine u Beogradu da se bavi „denunciranjem i pravljenjem spiskova onih građana Srbije koji javno izražavaju stav koji nije po volji antiruske kamarile u Kijevu“.

Stamatović je u pisanoj izjavi odbacio ocenu Ambasade Ukrajine povodom njegove nedavne posete Rusiji, da je on „ruski plaćenik koji radi na podrivanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije“.

„Ambasadi Ukrajine predlažem da se zapitaju kakav sam ja to plaćenik ‘rosijskog fašističkog režima’ ako su me predstavnici naše, srpske vlasti, pre samo pet godina, optuživali da sam upravo ‘ukrajinski špijun’ „, naveo je Stamatović a prenela Zdrava Srbija.

On je podržao zahtev Ambasade Ukrajine rukovodstvu i nadležnim organima Srbije da „obezbede odgovarajuću javnu procenu subverzivne aktivnosti Milana Stamatovića“.

„Braći Ukrajincima, Rusima i svim ostalim građanima bivše sovjetske republike Ukrajine, želim iskreno da rat što pre stane“, naveo je lider Zdrave Srbije i ponovio da podržava održavanje referenduma u Donjeckoj, Luganskoj, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti o pripajanju Rusiji.

Ambasada Ukrajine juče je optužila Stamatovića da „ne samo da pokušava da pokvari bilateralne odnose Ukrajine i Srbije, već aktivno radi na podrivanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije“.

U saopštenju se navodi da je lider Zdrave Srbije posetio Moskvu „da podrži rusku agresiju protiv Ukrajine“.

„Podržao je ubistva stotina dece i hiljada odraslih, državljana Ukrajine svih nacionalnosti, Ukrajinaca, Rusa, Belorusa, Grka i mnogih drugih, a koje je izvršila Putinova horda“, objavila je Ambasada.

„Zdrava Srbija“ je u četvrtak objavila da je njen predsednik Stamatović u razgovoru u Moskvi sa zvaničnicima ruske Dume i vladajuće stranke Jedinstvena Rusija podržao održavanje referenduma o pripajanju Rusiji u četiri oblasti „bivše sovjetske republike Ukrajine“.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare