Bocan-Harčenko: Postoje dokazi da se protesti odvijaju uz podršku stranog faktora

Izvor:
RT Balkan, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Ambasador Rusije u Beogradu poručio je nakon sastanka sa predsednikom Srbije da Vučić ima dokaze da se protesti u Beogradu odvijaju uz podršku stranog faktora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima podatke da Zapad podržava proteste u Beogradu, rekao je danas nakon sastanka sa srpskim liderom ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, prenose “RIA Novosti”.

Harčenko ističe da podaci koje ima Vučić ne mogu da se opovrgnu i ponavlja da se neredi u Beogradu nakon poslednjih izbora organizuju po “majdanskom principu”, na šta su, podsetimo, ruska strana, ali i pojedini srpski političari upozoravali poslednjih dana.

Učesnici ovih demonstracija imali su plan da oslabe vlast predsednika Srbije posle izbora, a to je povezano sa tim što predsednik Vučić ne želi da uvede sankcije Rusiji, objašnjava dalje Harčenko.

Ambasador dodaje da smatra da će se ovi protesti nastaviti, jer je Zapad odlučan da na vladajuće pozicije postavi članove opozicije, iako je, kako dodaje, Vučić obećao da neće dopustiti nasilje ili eskalaciju situacije.

Prema rečima diplomate, sa predsednikom Srbije razgovarano je pre svega o protestima, ali i o drugim aspektima saradnje Moskve i Beograda. Razgovor je održan na oko 200 metara od Skupštine Beograda, koja je sinoć uzurpirana, u prostorijama Predsedništva.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare