Đilas: Konjak koji Vučić pije s Makronom Srbiju košta milijarde evra!

Đilas: Konjak koji Vučić pije s Makronom Srbiju košta milijarde evra; Zapadna Evropa i Amerika podržavaju Vučića u uvođenju neofašističkog sistema

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da Zapadna Evropa i Amerika već devet godina direktno daju podršku Aleksandru Vučiću u projektu uvođenja neofašističkog sistema u Srbiju, koji podrazumeva potpunu kriminalizaciju društva.

Đilas je za list Danas rekao da taj sistem uključuje i najveću pljačku i korupciju u Evropi, ukidanje vladavine prava i institucija, uništavanje svakog čoveka koji javno pokaže šta misli, saglasnost da Srbija uđe u dužničko ropstvo prema Kini.

“Poslednji primer za to je Makronov poziv Vučiću da popiju još neki konjak uz klavir. Za Vučića je konjak besplatan, Srbiju košta milijarde evra. Gospodina Makrona ne košta ništa osim gaženja onog na čemu je Fracuska nastala i zbog čega svakom čoveku na svetu srce zakuca brže kad čuje Marseljezu”, rekao je Đilas.

Ali, kako je Đilas dodao, “to je već problem Francuza, a ne nas Srba”.

“Naš problem je režim Aleksandra Vučića i mi ćemo taj problem, kao i uvek u našoj istoriji, sami rešiti”, rekao je Đilas.

Foto: SSP

On je naveo da svaka poseta Vućića francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, svaki Skajp razgovor sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel ili slikanje sa doskorašim američkim predsednikom Donaldom Trampom košta Srbiju stotine miliona ili milijardi evra.

“Francuzima ćemo dati za spalionicu 1,2 milijardi evra umesto 170 ili pola milijarde za vozove i metro opremu, Nemcima ćemo učiniti da svu mrežu za prenos struje bez ikakve naknade prenesemo Kosovu i Albaniji. O Trampu i Grenelu suvišno je i govoriti”, rekao je Đilas.

Beta

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare