Đorđević kod Srebrenice obeležio dan rođenja Draže Mihailovića?

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen Twitter

“Nije dao petokraku,

Nije dao krsnu slavu,

Voleo je svoga kralja i zato je dao glavu”

Ovim stihovima nas je juče predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević podsetio da je tog dana, 27. aprila 1893. u Ivanjici, rođen Dragoljub Draža Mihailović, armijski general, načelnik Štaba Vrhovne komande Ravnogorskog pokreta i prvi gerilac u porobljenoj Evropi.

Đorđević je potom uz fotografije sa srpskom šajkačom i kokardom na glavi poručio još jednom:

Sledeća Đorđevićeva objava je po ko zna koji put izazvala nervozu među Bošnjacima u Bosni i Hercegovini.

Đorđević je na društvenim mrežama objavio video u kome sa ocem Lukom, igumanom manastira Karno kod Srebrenice, peva dobro poznatu “Morem plovi jedna mala barka”.

Ne zna se tačno kad i gde je ovaj snimak nastao ali se s razlogom pretpostavlja da je nastao juče,  negde u Bosni i Hercegovini, tačnije u okolini Srebrenice.

Reakcije na Đorđevićev potencijalni boravak u Bosni, i pored toga što bi trebalo da tamo i dalje ima zabranu ulaska, bile su podeljene. Dok iz Republike Srpske uveliko pozdravljaju Đorđevićev dolazak i podsećanje na voljenog Čiča Dražu, iz Sarajeva stižu histerične reakcije i pitanja vlastima ko je Đorđevića opet pustio da pređe preko Drine.

Pročitajte još  U Zaplaniku održan Petrovdanski sabor i služen pomen Čiča Draži i carskoj porodici Romanov

Ni juče, ni danas nismo uspeli da uspostavimo kontakt sa Đorđevićem kako bi objasnio da li je tačno da se nalazi u BiH i da li mu je zabrana ukinuta, ili je u pitanju nešto treće.

Dok se sa jedne strane čuju glasine da je Đorđević noću, uz pomoć jataka, dok je granična policija okretala glavu na drugu stranu, čamcem prešao preko Drine, i da mu to nije prvi put, drugi naši izvori, iz sarajevske čaršije, tvrde da je Đorđeviću zabrana ulaska ukinuta i to na urgenciju nikog drugog nego vlasnika i urednika FACE televizije moćnog Senada Hadžifejzovića.

Printscreen/ Face TV

Za Senada se u sarajevskoj čaršijii tvrdi da je u stvari “ruski čovek”, ma kako to nevrovatno zvučalo prateći njegov rad i uređivački politiku njegove televizije. Ta sumnja da je Hadžifejzović ruski “spavač” pojavila se još od njegovog intervjua sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a ako je tačno da je Đorđević, kao otvoreni “agent ruskog uticaja”, na Hadžifejzovićevu urgenciju pušten U BiH, onda je sve postalo kristalno jasno.

Šta je sve od toga tačno pokazaće se u danima koji su pred nama, ili ako neko od aktera ili svedoka reši da progovori.

IZDVOJENO ZA VAS
3 2 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

2 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
fuj
fuj
7 meseci pre

jadan, prebiva u pogrešnoj prošlosti

ergo
ergo
7 meseci pre

anonimus lupa gluposti