Đukanović optužio Rusiju za “atentat” na Vučića zbog puta u EU i NATO

Izvor:
Politički.rs, Foto: Wkipedia, Pixabay, Vlada Srbije

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas da je dovođenje njega u vezu sa planiranjem atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića “najobičnija glupost i politikantska konstrukcija”.

Đukanović je rekao da “jedan broj ljudi bolesnog uma” na političkoj i medijskoj seni Srbije i Crne Gora spinuje temu planiranja atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Zato njihove izmišljotine o mojoj navodnoj ulozi u stvarnoj ili izmišljenoj pripremi atentata na predsednika Srbije odbacujem sa podsmehom i najdubljim prezirom – poručio je Đukanović u intervjuu agenciji Mina.

Kao drugi mogući aspekt teme atentata Đukanović vidi i navodnu konstrukciju poznatu u saradnji obaveštajnih službi, preneli su mediji.

Đukanović je priču o atentatu na svog prijatelja Aleksandra Vučića povezao sa delovanjem obaveštajnih službi koje nisu zadovoljne Vučićevim politikom i putem u Evropsku uniju i NATO. Nije teško zaključiti da je Đukanović konkretno mislio na Rusiju.

Nije nepoznato da iz određenih krugova, političkih i obaveštajnih, koji nisu zadovoljni kvalitetom, lojalnosti Srbije i njenog predsednika i koji stalno sumnjiče da bi Srbija u nekom kritičnom momentu mogla zalutati u EU, pa možda čak i u NATO, pokušavaju da serviraju ovakve konstrukcije, trudeći se da ga što više vežu za sebe – rekao je Đukanović

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar