Draško Stanivuković prvi put u zvaničnoj poseti Srbiji (FOTO)

Draško Stanivuković prvi put u zvaničnoj poseti Srbiji (FOTO)

Beograd — Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković došao je danas u prvu zvaničnu posetu Srbiji, i biće gost gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ugostio je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, sa kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje, ekonomskom i infrastrukturnom razvoju srpske prestonice, kao i o jačem povezivanju dva grada.

Stanivuković je u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu, a tokom dana u planu je poseta Hramu Svetog Save, Beogradu na vodi, te večerašnjem otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji.

Radojičić je istakao da su Beograd i Banjaluka dva bratska grada i ukazao da veruje u bolju saradnju, koja je, kaže i u prethodnom periodu bila dobra.

“Ovo je dobar momenat da intenziviramo i unapredimo saradnju i u sledećim mesecima i godinama. Sistem vrednosti u koji zajedno verujemo može da dovede do još bolje saradnje između dva naša grada”, poručio je Radojičić.

On je naveo da će se formirati zajedničko Koordinaciono telo, koje će konkretizovati dogovore, kako bi, ističe, građani Beograda i Banjaluke imali direktne koristi i poboljšanje kvaliteta života.

Stanivuković je posebno istakao momenat njegovog dolaska u Beograd.

“Da smo ovako zamišljali, bolje ne bismo zamislili, ni dan, ni vreme, ni datum ni mesto. Srećan sam i ponosan, u ime naroda Banjaluke i cele Republike Srpske da smo u prvih 30 dana našeg mandata i rada došli baš danas u Beograd, na dan Svetog Save, na dan kada se otvara novi trg i spomen obeležje u čast naše najvažnije dinastije, tvorca Stefana Nemanje, koji je postavio temelje naše državnosti i Svetog Save koji je postavio temelje vere, koja i danas spaja naš narod”, naveo je Stanivuković.

Poručio je da je zajednička dužnost, ko god bio na čelu dva grada, da se sarađuje.

Stanivuković je nešto ranije na svom profilu na Instagramu napisao:

Beograd nastavljaju da osnažuju zajedničku saradnju. Ponosan sam što je prva zvanična posjeta upravo srpskoj prestonici. Naša dva grada povezuju bratski odnosi koji nas obavezuju da tu saradnju još više jačamo.

Zajednički projekti, investicije i prijateljski odnosi su za nas imperativ. Centralizovane javne nabavke, novi koncept predškolskog vaspitanja i obrazovanja, pogledi kako modifikovati javni prevoz, samo su neke od tema o kojima smo razgovarali.

Hvala gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću na gostoprimstvu i lijepom dočeku.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Драшко Станивуковић (@draskostanivukovic)

Izvor: B92, Tanjug, politicki.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare