Duško Kuzović (Oslobođenje): Hitno obustaviti projekat na Makišu, a vlast da prestane da privatne interese predstavlja kao javne

Duško Kuzović (Oslobođenje): Hitno obustaviti projekat na Makišu, a vlast da prestane da privatne interese predstavlja kao javne

“Navikli smo da u medijima se privatni interesi pokrivaju javnim interesom da bi se razbio revolt građana. Ovaj projekat ima sve odlike uobičajenog načina prikrivanja istine.”

Profesor dr Duško Kuzović, ispred pokreta Oslobođenje, ističe da voda u Savi i Dunavu zbog zagađenja koje je 3. klasi, nije za prečišćavanje za pijaću vodu. Čak i da se napravi postrojenje, povećani troškovi prečišćavanja vode iz loših izvora neće biti decenijama plaćani iz džepova investitora na Makišu i sadašnjih vlasti, već kroz račune za vodu Beograđana.

Takođe, profesor Kuzović ističe da nije nova pojava da vlast sopstvene privatne interese predstavlja kao javne.

„Navikli smo da u medijima se privatni interesi pokrivaju javnim interesom da bi se razbio revolt građana. Ovaj projekat ima sve odlike uobičajenog načina prikrivanja istine. Beogradski vodovod je u saopštenju za Makiš od dana 27.12.2020. godine napisao neistinu, da projekat Makiš ne ugrožava vodosnabdevanje Beograda što ovaj projekat potvrđuje“, kaže profesor dr Duško Kuzović.

Duško Kuzović (Oslobođenje): Hitno obustaviti projekat na Makišu, a vlast da prestane da privatne interese predstavlja kao javne

„Jaroslav Černi je svojim pečatom i autoritetom institucije, koje nije izgradilo sadašnje rukovodstvo, stao u zaštitu projekta Makiš. Ovaj projekat je potvrda da su trenutni rukovodioci ove istitucije koja je u vlasništvu građana Srbije znali da će isti da ugrozi snabdevanje vode dva miliona Beograđana.

Kao rešenje ovog problema profesor Duško Kuzović navodi da je što pre potrebno da se obustavi projekat na Makišu, da je potrebno ukloniti sve nelegalne objekte sagrađene u zoni reni bunara, te hitno pristupiti rekonstrukciji reni bunara nakon izrade upotrebljive tehničke dokumentacije.

„Zemljište na Makišu treba proglasiti zemljištem u zoni sanitarne zaštite, zatim ga otkupiti od vlasnika, ograditi i staviti pod strogi nadzor kao u svim gradovima Evrope. Takođe, potrebno je podići nivo kontrole zaštite vode na Adi Ciganliji, na nivo kako se to radi u svetu. Takođe, a veoma bitno, potrebno je da se obustavi javna nabavka za Veliko ratno ostrvo i proglasiti ga za rezervat prirode, ističe profesor dr i arhitekta Duško Kuzović ispred pokreta Oslobođenje.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare