Građanski preokret pisao tužiocima: Šta i koga čekate? Da se otruju desetine hiljada ljudi?

Građanski preokret pisao tužiocima: Šta i koga čekate? Da se otruju desetine hiljada ljudi?

Građanski preokret uputio je otvoreno pismo tužiocima povodom krivične prijave koju im je uputio pre više od godinu dana protiv lica koja i dalje upravljaju Gradom Zrenjaninom i privrednim društvom Fabrika vode doo Beograd, uz pitanje da li je moguće da nema odgovornih za nezakonito zaključen ugovor, petogodišnju ujdurmu,  veliku materijalnu štetu.

U saopštenju se podseća da se prošle nedelje  dogodila eksplozija u zrenjaninskom postrojenju Fabrike vode doo iz Beograda, a dve osobe su tom prilikom povređene.

Zbog te havarije i ponovnog prekida rada postrojenja, došlo je do tridesetak havarija na vodovodnoj mreži u gradu. Samo nekoliko dana kasnije, Skupština grada Zrenjanina je odlučivala o budžetu i opredelila 120 miliona dinara „subvencija za prečišćenu vodu“ tom postrojenju.

„Šta i koga čekate? Političku volju izvršne vlasti? Mig iz vrha vladajuće partije? Godoa? Veću eksploziju sa smrtnim posledicama? Da „fabrika vode“ ispusti neku hemikaliju u cevi pa da se otruju desetine hiljada ljudi? Da se još nekoliko miliona evra prelije iz budžeta u ruke „investitora“ koji već pet godina ne ispunjavaju ugovornu obavezu, ne isporučuju uslugu, a nanose materijalnu štetu gradskoj infrastrukturi?“, navodi se u pismu Građanskog preokreta tužiocima.

Danas, Foto: M. M.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

2 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
naxis605
3 godine pre

Sve te tužioce na višedecenijske kazne poslati posle narodne revolucije.

Данко Б. Марин
Данко Б. Марин
3 godine pre

И само име ,,Грађански преокрет“ делује застрашујуће за режим који фабрикује зомбиране поданике!