Kosanović: Vučić, Orban i Pastor prave MAĐARSKU AUTONOMNU OBLAST u Vojvodini

Kosanović: Vučić, Orban i Pastor prave MAĐARSKU AUTONOMNU OBLAST u Vojvodini

Pokret Oslobođenje uputio je danas javnosti saopštenje povodom „usmenog sporazuma Aleksandra Vučića i Balinta Pastora o regionalnom razvoju“, istakavši zabrinutost da se iza ovog dogovora „krije formula po kojoj bi Mađarima u Vojvodini bila data regionalna autonomija“.

Pokret Oslobođenje uputio je danas javnosti saopštenje povodom „usmenog sporazuma Aleksandra Vučića i Balinta Pastora o regionalnom razvoju“, istakavši zabrinutost da se iza ovog dogovora „krije formula po kojoj bi Mađarima u Vojvodini bila data regionalna autonomija“. Saopštenje potpisuje Miroslav Kosanović, zamenik predsednika Saveta za odbranu i bezbednost ovog pokreta.

„Javnost treba da zabrine to što sporazum nije javno potpisan i stavljen na papir, a već se sprovodi. Na taj način su izbegli da ostave pisane dokaze o separatizmu“, optužuje Kosanović.

On podseća da je u Vojvodini od dolaska SNS na vlast „na sceni zabrinjavajući razvoj događaja“, te da je severna srpska pokrajina „postala igralište za interese mađarskog premijera Viktora Orbana“.

„SVM već funkcioniše kao produžena ruka Orbanove stranke. Mađarska državna fondacija Prosperitati ima desetine kancelarija u Vojvodini preko kojih finansira mađarske biznise“, objašnjava Kosanović.

On je podsetio i to da je mađarski OTP nedavno kupio Vojvođansku banku, ali i na ogromna ulaganja mađarske vlade u Bačku Topolu, uključujući i multimilionski projekat gradnje fudbalskog centra:

„Kao da se povlači granična linija u Bačkoj Topoli. Podsetiću da je to u skladu sa idejom o Mađarskoj autonomnoj oblasti koju je SVM još davno lansirao, a čije granice su tik južno od Topole.“

Foto: Pokret Oslobođenje, politički.rs

Kosanović kaže da sve ukazuje u pravcu toga da „Vučić, Orban i Pastor“ sada rade na sprovođenju tog plana.

Iz pokreta Oslobođenje su podsetili i da je mađarska ultradesničarska stranka Jobik, koja se otvoreno zalaže za separatizam, nedavno otvorila kancelariju u Senti:

„Stvaranje uporšita mađarskih ultranacionalista u Vojvodini je deo istog plana stvaranja mađarske autonomije i zatim separatizma.“

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare