Kovačević: Užasno je loš potez obezglaviti Ministarstvo privrede pre pronalaženja zamene za ministra

Izvor:
Nova D2SP, Foto: Vlada Srbije, Nova D2SP, Printscreen

Performans oko izlaska ministra privrede Radeta Baste iz Vlade Srbije i ponižavajući način na koji se to sprovodi potvrđuje da koncept po kojem se danas vlada u Srbiji zapravo ne postoji, ne poštuje se sistem, niti procedure koje državu odvajaju od anarhije, izjavio je danas Vladimir Kovačević, predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP).

– Samo se preko portfelja nekolicine ministarstava u Srbiji ostvaruju prihodi za državu, preko ministarstava građevinarstva, poljoprivrede, trgovine, energetike, rudarstva, turizma, a ponajviše Ministarstva privrede, koje objedinjuje sve ove aktivnosti – rekao je Kovačević.

Kovačević dodaje da sva ostala ministarstva, kojih je gotovo četiri puta više u Vladi Srbije, troše novac države koja navedena ministarstva svojim delovanjem prikupljaju.

Foto: Nova D2SP

– Ministarstvo finansija je tehničko ministarstvo koje evidentira finansijske promene prihoda, rashoda i vodi računa o toku novca i likvidnosti države. Zamislite koliko je onda loš potez obezglaviti Ministarstvo privrede, ugasiti motore jednog od šest ministarstva koja proizvode novac za budžet države, radije i pre nego što se obezbedi zamena za izuzetno važno mesto ministra privrede u svakoj državi sveta sem u Srbiji – navodi Kovačević.

Kovačević ističe da je još lošije, onako usput, Ministarstvo privrede, kao nevažno, poveriti ministru finansija Siniši Malom, što se u javnosti pominje.

– Siniša Mali nikada u životu nije imao dodir sa industrijom niti privredom pre nego što je ušao u Vladu Srbije – zaključio je Kovačević.

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare