Kremlj: Putin ODBIO da se sastane sa Vučićem (VIDEO)

Srpski predsednik Aleksandar Vučić rekao je tokom samita EU-Zapadni Balkan u Sloveniji da će zatražiti od ruskog predsednika Vladimira Putina da pomogne zemlji da preživi energetsku krizu koja se očekuje.

“Lično ću zatražiti od Vladimira Putina da nam pomogne, kako bismo dobili što veći procenat takozvane naftne formule, a što niži procenat berzanske”, rekao je Vučić u sredu tokom samita EU-Zapadni Balkan u Sloveniji, pošto aranžman sa “Gaspromom” važi do kraja godine. “Cene koje su sada na berzi, ne samo Srbija , niko neće moći da izdrži “, dodao je Vučić, prenela je ruska televizija Rusija 24.

 

Rusija 24 navodi da je Dmitrij Peskov, potparol ruskog predsednika Vladimira Putina, kratko prokomentarisao izjavu Aleksandra Vučića:

“Ne planiramo kontakt sa Aleksandrom Vučićem.”

Naši kontakti iz Moskve pojašnjavaju da je ova izjava dokaz definitivnog početka kraja podrške koju je Aleksandar Vučić dobijao od ruskog predsednika. Istovremeno, odbijanje Putina da se susretne sa Vučićem je znak da se Rusija u Srbiji okreće drugim političkim akterima, sa kojima je do sad imala nezvanično saradnju i kojima veruje, a na koje računa  da će u budućnosti biti donosioci bitnih odluka o daljem putu Srbije, kao i o ekonomskoj i svakoj drugoj saradnji na obostranu korist.

Ostavite komentar