Kurti: Dobili smo od Erdogana 1,3 miliona dolara za Kosovke snage bezbednosti

Izvor:
Agencije, Foto: Predsedništvo Srbije, Printscreen

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio da je Turska donirala 1,3 milion dolara za Kosovke snage bezbednosti.

Turske podržava Kosovo, a odnosi dve zemlje su veoma dobri, zaključeno je tokom susreta premijera Aljbina Kurtija i ministra odbrane Armenda Mehaja sa ministrom odbrane Turske Hulusi Akarom, prenosi Kosovo online pisanje prištinske štampe.

“Turska je velika podrška, prijatelj i partner Kosova. Naše zemlje i ljudi tradicionalno imaju bliske veze i naše vlade su blisko sarađivale od proglašenja nezavisnosti”, rekao je Kurti naglašavajući važnu ulogu koju je Turska odigrala u “oslobađanju”, kao i u mirovnim snagama NATO.

On je zahvalio Turskoj i predsedniku Erdoganu na velikoj podršci nezavisnosti Kosova i procesu priznavanja.

Ističući da Kosovo ima mnogo toga da nauči od Turske i turskih oružanih snaga, Kurti je izrazio zahvalnost na odličnim programima i vežbama, koje pružaju mnoge mogućnosti za usavršavanje veština pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga.

“Posebno sam zahvalan na donacijama za odbranu, koje iznose 1,3 miliona dolara za 2021. godinu, kao i na opremi i obuci u svim oblastima.Nadamo se da ćemo nastaviti da radimo na daljem razvoju naše saradnje u ovom pogledu“, rekao je Kurti, saopštio je njegov kabinet.

Ministar Akar je naglasio da je Turska uložila velike napore da Kosovo dobije pravo mesto u međunarodnoj areni.

On je, kako je saopšteno, potvrdio kontinuiranu podršku evroatlantskim integracijama, podršku KBS i ekonomskom razvoju Kosova.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar