LSV pita: Da li su fasade u Beogradu važnije od vode u Vojvodini?

LSV pita: Da li su fasade u Beogradu važnije od vode u Vojvodini

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je odgovor od premijerke Srbije Ane Brnabić zašto su fasade beogradskih zgrada važnije od rešavanja problema u drugim krajevima države, pa se za tu namenu iz budžetske rezerve uplaćuje 240 miliona dinara u budžet Beograda.

Kabinet premijerke Brnabić nije jasno ukazao na razloge ove pomoći, ali su funkcioneri grada Beograda javno saopštili da se radi o sredstvima namenjenim za uređenje fasada beogradskih zgrada, navodi Liga.

U trenutku kada građani Vojvodine i drugih krajeva Srbije na svojoj koži osećaju katastrofalne posledice centralizacije, ovakva dotacija najbogatijoj sredini u Srbiji je i više nego sramotna.

Liga podseća da 700.000 građana Vojvodine nema zdravu pijaću vodu, da poljoprivrednici nemaju subvencije koje mogu da obezbede normalan život, da sela u svim krajevima Srbije nestaju.

Očekujemo da čujemo zašto su fontane, neboderi ili fasade bitnije od života građana Srbije koji žive u Žitištu, Žablju, Topoli ili Prijepolju, ističe se u saopštenju.

RTV

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar