Odbori SNS glasaju o nepoverenju Stefanoviću i Lončaru

Odbori SNS glasaju o nepoverenju Stefanoviću i Lončaru

Širom Srbije otpočeli su sastanci gradskih i opštinskih odbora SNS-a na kojima okružni partijski šefovi upoznaju članstvo sa događanjima o kojima se do sada samo govorilo po kuolarima, a u pitanju je sukob predsednika stranke Aleksandra Vučića i jednog od njegovih najbližih saradnika Nebojše Stefanovića, piše Ozonpress.

Južne vesti navode da je niški Gradski odbor SNS izglasao je nepoverenje dvojici funkcionera – Nebojši Stefanoviću i Zlatiboru Lončaru. Dok zvaničnih informacija nema, jer se ceo proces u odborima širom Srbije odvija u velikoj tajnosti, izvori Južnih vesti kažu da Niš nije jedini grad gde se glasalo i da je za članstvo bilo očekivano da se tu nađe Nebojša Stefanović, ali je Lončar iznenađenje.

Prema navodima Ozonpressa, večeras je u i Čačku, posle više od godinu dana nesastajanja, održan sastanak Gradskog odbora SNS-a, kome je prisustvovao i Krsto Janjušević, narodni poslanik SNS-a iz Prijepolja, koji je u stranci resorno zadužen za nadzor i kontrolu rada lokalnih stranačkih odbora u Zapadnoj Srbiji. Pod njegovim nadzorom i uz njegovo uvodno izlaganje, Gradski odbor SNS-a jednoglasno je zauzeo stav da se predsedniku stranke i nadležnim organima stranke preporuči smena Nebojše Stefanovića sa svih stranačkih funkcija i njegovo isključenje iz stranke. Naravno to bi rezultiralo i razrešenjem Stefanovića sa funkcije ministra odbrane i potpredsednika Vlade Srbije.

Stefanović je jedan od osnivača SNS-a, član je Predsedništva te stranke i predsednik stranačkog beogradskog Gradskog odbora. Ujedno je i aktuelni ministar odbrane u Vladi Srbije i potpredsednik je Vlade. Prethodno je bio i predsednik Narodne skupštine Srbije, a potom i ministar unutrašnjih poslova.

Mediji prenose i da se primedbe na njegov rad vezuju za vreme dok je bio ministar policije, kada je posedovao informacije i saznanja vezano za delatnost kriminalne grupe Veljka Belivuka, koja je ugrožavala i bezbednost samog Aleksandra Vučića, ali Stefanović, kako se sada tvrdi, ta svoja saznanja nije podelio sa Vučićem i ostalim ljudima zaduženim za Vučićevu bezbednost.

Do navodnih dokaza na ove okolnosti došlo se sada kada je Belivuk uhapšen i kada se sprovodi ospežna istraga.

N1, Ozonpress, Južne vest

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare