POZIV NA MASOVNI PROTEST protiv kriminalnog Zakona o eksproprijaciji: Utorak u 10 časova ispred Narodne skupštine

Izvor:
Politički.rs
Pozov više ekolooških organizacija na protest koji će se održati u utorak 23. novembra u 10 časova ispred zgrade Narodne skupštine Republike Srbije, povodom donošenja kriminalnog Zakona o eksproprijaciji prenosimo u celosti.
Poziv su u ime organizacija uputili Bojan Simišić, Maria Alimpić i Zvezdan Kalmar

Građanima Srbije

Večeras smo saznali da je za utorak zakazano usvajanje Zakona o eksproprijaciji u Narodnoj skupštini. Zakonom o eksproprijaciji država može da vam uzme stan, kuću, njivu, poslovni objekat ili bilo koju drugu nepokretnost pod izgovorom da je površina pod nacionalnim interesom. U kriminogenoj državi to ostavlja velike mogućnosti za zloupotrebu, a prva i očekivana jeste eksproprijacija zemljišta u dolini Jadra i na drugim mestima gde je planirano otvaranje rudnika litijuma.

Na brzinu smo odlučili da pozovemo preko svojih grupa ljude da se pojave ispred skupštine u 10 častova u utorak da sprečimo usvajanje spornog zakona.

Pokušajte da dobijete razumevanje od vašeg šefa ili još bolje dođite sa njim!

Protest nije naš i biće još drugih grupa, pišemo vam zajedno samo zato što smo zajedno dogovorili da Vam uputimo poziv.

Biće i drugih grupa i legitimno je da se pojave SVI građani koji hoće da zaustave uvođenje ovog zakona. Ali svesno smo da će se na skupu naći i prepoznatljiva politička lica iz opozicije, ovim se ograđujemo da je bilo šta urađeno u organizaciji sa njima, odgovaramo samo za sebe, jer vlast jedva čeka da nas poveže sve sa jednom od sranaka.

Ali ne smemo da ne pozovemo ljude i da se ne pojavimo gledajući ko se može pojaviti, u utorak se gleda samo da dođe što više građana Srbije da spreči sporni zakon.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar