RASPAD KOALICIJE NADA: Udruženje „Voja Tankosić“ više nije deo koalicije

Izvor:
Politički.rs, Foto: Logo, Printscreen

Postavši svesni u kakvoj su se skupini ljudi našli, posle Udruženja starosedelaca Kraljeva i okoline i članovi Udruženja građana “Voja Tankosić” doneli su odluku da napiste tu koaliciju.

Saopštenje predsednika udruženja Miroljuba Marića prenosimo u celosti

Na vandrednoj proširenoj sednici Upravnog i Izvršnog odbora Udruženja građana „Voja Tankosić“ jednoglasno je doneta odluka da Udruženje raskida koalicioni sporazum potpisan semtembra prošle godine.

Mi, sledbenici ideja i ideala vojvode Tankosića, nećemo i ne možemo nikome da služimo za potkusurivanje. Mi iskreno verujemo u promenu celokupnog sistema naše države, u obnovu monarhije, u očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, u budućnost nas samih i naše dece, u nova lica koja će voditi ovu zemlju i ovaj narod i spremni smo da se za ostvarivanje ovih ciljeva borimo i izborimo.

Mi nismo dekor niti lepo ime koje služi da bi se pokazala širina bilo koje koalicije. Ispred sebe imamo ciljeve i jasno definisane ideje za koje se borimo. Iza sebe imamo ljude koji nam veruju i čije interese zastupamo. Naša čast i moralne norme koje poštujemo ne dozvoljavaju nam da izigramo poverenje onih koji su u nas verovali i veruju. Naš cilj je ujedinjenje svih Srba i svih srpskih zemalja pod jednim barjakom, srpskim, i pod jednom krunom, srpskom i nemanjićkom.

Ne želimo nikoga da uvredimo, ali ne možemo nastaviti da sprovodimo politiku sa određenim ljudima kojima više ne verujemo i koji su pokušali da izigraju ne samo nas već i mnoge druge, sa ljudima koji izmišljaju i plasiraju tuđe afere da bi prikrili svoje i time narušavaju ugled svih onih koji iskreno veruju u zdravu nacionalnu ideju, a samu ideju urušavaju i kaljaju. Dosta je ovaj narod trpeo komunistički zulim koji mu je prekrajao istoriju i pokušao da menja nacionalnu svest. Nemamo vremena da sada istrpimo još i komunističku decu i unuke.

Put kojim mi idemo je put vojvode Voje Tankosića, oplenačkog vojvode Nikole Kalabića i vojvode Pavla Đurišića i na tom putu smo naučili da čoveka ne određuju samo ime, prezime i krv predaka već i dela koja sam čini.

S verom u Boga, za Kralja i Otadžbinu!
Ujedinjenje ili smrt!

ispred UG „Voja Tankosić“ predsednik Miroljub Marić

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare