Ruski medij: Vučić ZNA ko iz njegovog okruženja sarađuje sa Đorđevićem

Izvor:
IA REKS, Politički.rs, Ilustracija, Foto: Privatna arhiva, Instagram/buducnostsrbijeac, sns.org
U tekstu pod naslovom Vučićeva Srbija protiv Rusije: Sankcije mogu biti uvedene i pre aprila“, ruska novinska agencija IA REKS piše o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da sankcije Rusiji mogu biti uvedene i pre aprila meseca, kako su ranije pisali mediji, kao i Vučićevoj izjavi da zna ko iz njegovog okruženje sarađuje sa predsednikom pokreta Oslobođenje Mlađanom Đorđevićem i prenosi mu poverljive informacije.
Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije isključio mogućnost da se Srbija pridruži antiruskim sankcijama pre aprila 2023. godine. Vučić je to saopštio 21. februara, piše IA REKS.

Komentarišući tvit srpskog političara Mlađana Đorđevića za TV Pink, koji tvrdi da će Srbija u aprilu uvesti prvi paket antiruskih sankcija, Vučić je rekao da bi to moglo da se desi mnogo ranije, ili da ne bude uopšte.

“Zašto u aprilu? Možda će se to desiti i ranije, a možda i neće“, rekao je predsednik Srbije.

“Donoseći takvu odluku, rukovodstvo Srbije će polaziti isključivo od interesa sopstvene zemlje”, precizirao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da se u Đorđevićevom tvitu pominju sankcije PMC Vagner, pa se na osnovu toga može pretpostaviti koji izvor blizak vlastima bi mogao da podeli takvu informaciju sa političarem.

„Sada znam ko mu je to rekao, pošto je samo jedna osoba spomenula Vagnerov PMC u mom prisustvu. Naravno, takva curenja uvek dolaze iz struktura vlasti, ma koliko to glupo zvučalo“, rekao je Vučić.

Podsetimo, ranije je izvor blizak srpskoj vladajućoj koaliciji rekao za REKS da bi Srbija mogla da uvede sankcije Rusiji u aprilu, kao i da će prvi paket sankcija uključivati ograničenja ulaska zaposlenih u Vagner PMC u Srbiju.

Đorđević je odgovorio Aleksandru Vučića i potvrdio da je tačno da ima kontakte sa njemu bliskim osobama, poslavši mu srdačan pozdrav iz Moskve:

“Izdajniče Aleksandre Vučiću, samo ću ti reći da mi je izvor mnogo bliži tebi nego što misliš. Pozdrav iz Moskve uz poruku da ovaj grad suzama političke prostitutke ne veruje. Uskoro premijera na Pinku kod pokojnog Žeksa Mitrovića”, napisao je predsednik pokreta Oslobođenje.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare