Stojković: Država nam je zarobljena; Prelević: Usprotivimo se zlu radikalnih milijardera

Stojković: Država nam je zarobljena; Prelević: Usprotivimo se zlu radikalnih milijardera

Naša zemlja jeste zarobljena i mi moramo raditi na tome da je oslobodimo na svaki način, izjavila je danas članica Saveta Skupštine slobodne Srbije i profesorka Univerziteta u Beogradu Biljana Stojković i dodala da su shvatili da će pobuna na ulici izgleda jedino moći da pokrene promene u ovoj državi.

Ona je na sednici Skupštine slobodne Srbije, koja je održana u Centru za kulturnu dekontaminaciju, rekla da je ovo udruženje građana „opredeljeno za ideale slobodnog društva, u kom je svaki pojedinac slobodan i ravnopravan“.

Stojković je rekla da su građani Srbije u centru delovanja Skupštine slobodne Srbije, „zato što su država građani, a ne oni koji su nam oteli i zemlju, vazduh, vodu, naše mozgove“.

YouTube

Dodala je da su ostvarili osnovne ciljeve definisali su pet užih ciljeva Skupštine slobodne Srbije, a to su ponovno vraćanje građana u politiku, okupljanje građanskih i političkih aktera u borbi protiv režima, artikulisanje opravdanog građanskog nezadovoljstva.

„Uvažavamo činjenicu da je Srbija politički pluralno društvo, da nas ima i levih i desnih. Moramo da uvažavamo te različite stavove i da se okupljamo oko onoga što svi zajedno želimo, a to je sloboda mišljenja, sloboda informisanja, pravda koja mora biti dostupna za svakog pojedinca podjednako, što podrazumeva da su institucije države nezavisne od političke stranke i političara“, rekla je ona.

Ona je istakla i da „žele slobodne izbore, bez zastrašivanja, bez ucenjivanja, bez mlaćenja po ulicama“. Prema njenim rečima, peti cilj Skupštine slobodne Srbije je da rade na temeljnim dokumentima koji će pokazati kako žele da se promeni sistem. Stojković je ocenila da Skupštine slobodne Srbije mora još više da bude prisutna u javnosti i navela da sve ono što su uradili u prethodnom periodu nije dovoljno za pokretanje velikog bunta.

„Shvatili smo već do sada da je jedino ta energija, pobuna na ulici nešto što će izgleda jedino moći da pokrene promene u ovoj državi“, istakla je ona.

Član Saveta Skupštine slobodne Srbije, advokat Božo Prelević rekao je da smo „suočeni sa činjenicom da nemali broj naših sugrađana skoro religiozno poštovanje ukazuje prema zlu koje će uništiti ovu zemlju“.

YouTube/ RTV Marš

„Ta protivmoderna koju sprovode radikalni milijarderi i članovi Socijalističke partije Srbije u kostimima prošlosti uspostavlja neupitnost vođe i neobrazovanih ljudi. Smatramo da usprotiviti se tom zlu predstavlja ono što bi odgovorni ljudi morali uspravno da saopšte i za to da se bore“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, jedini pravac koji im je ostao jeste okupljanje.

„Moramo okupiti sve one čiji broj nije mali iz rezervoara razočaranosti i apstinencije. Oni bi morali predstavljati buduću snagu i budući pravac delovanja“, istakao je Prelević.

Na sednici su izabrani članovi Saveta Skupštine slobodne Srbije, a to su Božo Prelević, Biljana Stojković, Čedomor Čupić, Dušan Teodorović, Savo Manojlović, Milica Kralj, Dušan Petričić, Nedim Sejdinović, Bojana Bodroža, Oliver Tošković i Aleksandar Stanković. Takođe su izabrani i koordinatori resornih saveta. Koordinatorka Saveta za pravosuđe je Vesna Rakić Vodinelić, njena zamenica Vida Petrović Škero, koordinatorka Saveta za zaštitu prirodne i životne sredine Ljiljana Tomović, koordinator Saveta za zdravlje je Zoran Radovanović, njegov zamenik Rade Panić, koordinatorka Saveta za ekonomiju i privredu je Danica Popović, njen zamenik Rade Tanasković.

Koordinator Saveta za urbanizam je Dragoljub Bakić, a njegov zamenik Tomislav Đorđević, Saveta za poljoprivredu Dragan Kleut, a njegov zamenik je Srđan Milivojević, za obrazovanje i nauku Oliver Tošković, a zamenik je Dušan Teodorović. Koordinatorka Saveta za kulturu je Milica Kralj, koordinator Saveta za informisanje Srđan Škoro, njegov zamenik je Duško Medić, a koordinator Savet za bezbednost je Božo Prelević.

Nova.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare