U Bosni potera za Mlađanom Đorđevićem, traži se njegovo hapšenje!

Izvor:
Politički.rs, Foto: Twitter/@mladjandj

Skoro svi mediji u Bosni i Hercegovini su preneli vest da je predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ušao u BiH, tačnije u Republiku Srpsku.

Đorđević je inače oktobra prošle godine označen kao pretnja po BiH i zabranjen mu je ulazak u tu susednu zemlju.

Danas se odigrava neverovatna hajka na predsednika Oslobođenja, koji sem objave na Tviteru i slike sa prostora Srebrenice i centra Sarajeva, nije izneo nikakve detalje o tome šta radi i gde se tačno nalazi.

Foto: Twitter/@mladjandj

Bošnjački mediji juče su se obraćali američkoj ambasadi i OHCR-u a danas uveliko traže njegovo hapšenje i progon iz BiH.

Portal Politički.ba piše da niko ne može da potvrdi kad je tačno Đorđević prešao preko Drine, ali je, kako navode, “fotografijom koja ga pokazuje kako sa prostora Srebrenice baca pogled na jezero Perućac i dalje prema Srbiji, poručio državi (BiH prim.ured) da zabrana ulaska na njenu teritoriju njemu ne znači ništa.

Đorđević i ostali pripadnici radikalnih srpsko-ruskih organizacija stacioniranih u Srbiji, a koje imaju svoje ogranke u RS-u, redovno dolaze u manastir Karno gdje im je domaćin radikalni sveštenik Luka. 

Što se tiče zabrane ulaska Đorđevića na teritoriju Bosne i Hercegovine, u nju mogu povjerovati samo naivni. 

I Đorđević, kao i pojedini optuženici za ratne zločine koji dolaze u ovaj manastir, granicu Bosne i Hercegovine prelaze preko Hidroelektrane Bajna Bašta gdje prostor koji hidroelektranu povezuju sa bosanskom teritorijom, je rijetko pokriven od strane granične policije. 

Također, takvi prelaze i preko Drine, čamcima uglavnom noću, a kad stignu u Karno tamo ih niko ne kontrolira.

U manastiru se organiziraju četnička orgijanja i to znaju svi i entitetski i državni sigurnosni organi i svi se prave kao da se ništa ne događa. 

Čak šta više, nerjetko sa tih orgijanja stignu i u Srebrenicu u posjetu lokalnoj crkvi“, kaže za Politicki.ba izvor iz Srebrenice, koji je želeo da ostane anioniman.

Iguman Luka

Ovakve izjave “izvora” muslimanskih medija i napadi na oca Luku i manastir Karno ne čude ni malo. Otac Luka je trn u oku muslimanskim ekstremistima od kada je došao u Karno.  On je od porušenog manastira napravio svetinju u koju danas dolaze vernici iz svih zemalja, kako regiona, tako i sveta.  Treba naglasiti da je svojim radom ohrabrio opstanak Srba na tim prostorima, te je zato meta konstantnih napada i laži koje o njemu šire sarajevski mediji

No, idemo dalje, neimenovani sagovornik portala Politički.ba se pita da li će pripadnci bilo koje policije danas doći u selo Međe u Srebrenici i proveriti kako je u manastir stigao Mlađan Đorđević kome je zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Foto: Twitter/@mladjandj

Nije rijedak slučaj da ovaj manastir bude domaćin Putinovoj skupini “Noćni vukovi”, kao i nekadašnjim ruskim dobrovoljcima koji su učestvovali u agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Također, ovdje se okupljaju  i pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta i mnoge radikalne grupe iz Srbije. 

Sve to prolazi bez intervencije policije. 

Nedaj Bože da neka džamija bude domaćin sličnim likovima sa bošnjačkim imenima, policija RS nam ne bi izlazila iz kuća“, jada se sagovornik bošnjačkog portala Politicki.ba

Da li će se Đorđević, kako je to uobičavao prethodnih godina, i ove godine pojaviti na paradi povodom 9. januara koja se organizira u Istočnom Sarajevu, pitanje je za OSA-i, SIPA-u kao i za MUP RS, pitaju se na portalu i dodaju da im Đorđević nije odgovorio na pitanje kako je ušao u BiH.

Redakcija Politički.RS je celog dana bezuspešno pokušavala da kontaktira Đorđevića koji nije odgovarao ni na pozive ni na poruke. Njegovi bliski saradnici iz Oslobođenja nisu mogli da nam daju informacije gde se on sad tačno nalazi, i zabrinuti su da nije došlo do njegovog hapšenja.

Nadamo se da do toga nije došlo, da Aleksandar Vučić nema razloga za radost i likovanje i nadamo se se skorom Braletovom pojavljivanju kako bi nastavio tamo gde je stao u borbi za oslobođenje.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucky
Lucky
1 godina pre

Lep čovek ovaj Iguman….vidi se iskrenog pogleda i čistog obraza lice srpskog sveštenika…☦️