U Gračanici postignut dogovor o aktiviranju Srpskog nacionalnog veća KiM

U Gračanici je danas održan konsultativni razgovor o ponovnom aktiviranju Srpskog nacionalnog veća KiM – „Odlučeno je da, nakon katastrofalne i izdajničke politike Srpske liste i politike vlasti u Srbiji, kojom su Srbi sa Kosova i Metohije saterani u beznadežan položaj, nezavisni politički lideri sa KiM pokrenu aktivnost ujedinjavanja svih relevantnih političkih faktora“, saopšteno je iz Srpskog nacionalnog foruma.

Dogovoreno je, kažu, da se organizovanje i ujedinjenje odvija u okviru najuticajnije i najuglednije organizacije KiM – Srpskog nacionalnog veća.

Takođe, kako navode, dogovoreno je da se do kraja juna održi skupština i usvoje nove smernice za političko delovanje i izabere rukovodstvo SNV. Sedište SNV je u Gračanici.

„Od danas počinju razgovori sa političkim organizacijama, nevladinim sektorom i uglednim pojedincima radi uključivanja najkompetentnijih ljudi, spoja mladosti i iskustva u stvaranju, kreiranju i implementaciji autentične politike Srba sa KiM“.

Učesnici današnjeg sastanka pozivaju političku, intelektualnu i kulturnu elitu i medije u Srbiji, da pomognu ovo organizovanje.

„Posebno poručuju Srbima, kako onima koji su ostali na KiM, tako i raseljenom narodu, da nema druge, već da potpomognuti od svih relevantnih faktora u Srbiji, uzmu sudbinu u svoje ruke. Srpsko nacionalno veće Kosovo i Metohije je poslednja šansa!!“, poručili su.

Učesnici razgovora su: Dr Marko Jakšić, Dragan Velić – predsednik SNV, Slaviša Ristić – narodni poslanik, Mića Nikolić – član SNV, Momčilo Trajković – predsednik Srpskog nacionalnog foruma itd.

Izvor: KoSSev

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare