Viola fon kramon: Srbija da se ugleda na Moldaviju i prekine energetske veze sa Rusijom

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon izjavila je danas da bi Moldavija, koja je prekinula svoje energetske veze sa Rusijom, mogla da bude dobar primer za Srbiju.

“Kad je nova proevropska vlada (Moldavije) odlučila da prekine energetske veze sa Rusijom, EU je pojačala i povezala Moldaviju sa sistemom električne mreže EU i obezbedila joj ogromnu makrofinansijsku pomoć za upravljanje svojim računima za energiju i gas”, rekla je fon Kramon za portal Nova.rs.

Prema njenim rečima, EU poštene i pouzdane partnere “neće ostaviti na cedilu”.

“Ali igranje na sve karte i pomaganje Rusiji da izbegne sankcije ili uvoz kineskog oružja usred rata u Ukrajini šalje nam radikalno drugačije signale”, ocenila je ona.

Istakla je da pridruživanje EU proces koji zahteva ispunjenje “dobro uspostavljenih standarda, ali i uskladjivanje sa vrednostima i principima EU”.

“Sankcije ruskim subjektima i političarima su upravo to – principi i vrednosti u praksi. Uskladjivanje Srbije sa spoljnom politikom EU je zaista neophodno za dalju integraciju u EU, jer neće biti podrške otvaranju novih klastera ili poglavlja ako se to ne učini”, kazala je fon Kramon.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mmne
mmne
2 godine pre

da l´je moguce da ova ne zna da Moldavija 100% zavisi od ruskih energenata i da ne moze da funkcionise ni 2 dana bez njih!?