Vlada Kosova: Šest poslanika Skupštine Srbije priznaje Kosovo

Vlada Kosova: Šest poslanika Skupštine Srbije priznaje Kosovo
Printscreen
Izvor:
Beta

Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se danas sa šestoro manjinskih poslanika Skupštine Srbije koji su po navodima Vlade Kosova, tokom razgovora podržali nezavisnost Kosova.

Kako je saopšteno, sastanku u Prištini prisustvovali su članovi poslaničke grupe “Ujedinjena dolina – Stranka demokratske akcije Sandžaka” a lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin zahvalio je Kurtiju što je kosovski parlament usvojio rezoluciju kojom osuđuje genocid u Srebrenici.

“Bošnjaci su veoma zahvalni što se kosovska skupština priklonila zakonu i osudila najveći zločin u Evropi od Drugog svetskog rata, kada su srpske snage u jednom danu ubile i masakrirale 8.000 bošnjačkih muškaraca i dečaka”, naveo je Ugljanin, prenela je Vlada Kosova.

On je kazao da poslanici koalicije “Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka” podržavaju Vladu Kosova u zaštiti prava Albanaca u Srbiji jer, kako je rekao, “štiteći prava Albanaca, štitite i prava Bošnjaka”.

Ugljanin je pohvalio pristup premijera Kurtija “uspostavljanju reciprociteta prava nacionalnih manjina na Kosovu i u Srbiji”, navodeći da je to “lek za rešavanje problema manjina na Balkanu”.

Kosovski premijer ocenio je da se Srbija “mora distancirati od krvave prošlosti i politike Slobodana Miloševića” jer bez toga, kako je naveo, ne može krenuti ka budućnosti i normalizaciji odnosa s Kosovom.

Uz Ugljanina na sastanku s Kurtijem su bili šef poslaničke grupe “Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka” Šaip Kamberi i poslanici Enis Imamović, Nadija Bekiri, Mirsad Hodžić, Ardjend Bajrami i Selma Kučević.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar