Vučić deli i šakom i kapom: Nezaposlenima pomoć, muzičarima pomoć, frilenserima ne naplaćivati retroaktivno, naprednjaci da ne napadaju KRIK…

Vučić deli i šakom i kapom: Nezaposlenima pomoć, muzičarima pomoć, frilenserima ne naplaćivati retroaktivno, naprednjaci da ne napadaju KRIK…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je večeras na RTS koje će sve kategorije stanovništva u skorije vreme dobiti pomoć države.

“Za muzičare imam dobru vest. Ne plaćaju porez, nisu registrovani u APR. Ima ih oko 3.000. Oni će dobiti podršku. Da li će to biti dva minimalca ili… Imaćemo i za to”, rekao je Vučić.

On je naveo da će nezaposleni dobiti ukupnu pomoć od 120 evra u ovoj godini.

“Penzioneri će dobiti u maju i novembru po 30 evra, kao i ostali građani. To je 60 evra za penzionere i za ostale građani. U septembru će penzioneri dobiti još 50 evra”, rekao je Vučić.

On je izjavio da od 8. aprila kreće isplata minimalaca za 1.550.000 radnika u privatnom sektoru, za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća.

“Idemo sa tri minimalca za njih. Ići ćemo sa podrškom za hotelijere – 350 evra po sobi, 150 evra po krevetu”, rekao je Vučić.

On je najavio je da će država verovatno morati da da bar još jedan minimac ugostiteljima i svim drugim ugroženim sektorima.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je na RTS da je tražio od Vlade da frilenserima ne naplaćuje porez retroaktivno.

Printscreen/ RTS

“Ja mislim da tim ljudima je potrebno omogućiti da rade. Sad je jasno kakav porez treba da plate, ali nemojte da im naplaćujete retroaktivno”, naveo je Vučić.

Pregovori između predstavnika radnika na internetu i Vlade Srbije trajali su od 15. januara do 5. februara. Okončani su nakon što je Vlada iznela predloge koje su frilenseri ocenili kao neprihvatljive.

Predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar rekao je za Nova.rs da je na poslednjem sastanku frilensera i Vlade direktorica Poreske uprave najavila da će, nakon izmena Zakona o porezu na dohodak građana, izdati oko 40.000 poziva, tj. poreskih rešenja za radnike na internetu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući na RTS da moli poslanike većine da ne napadaju KRIK ili bilo koji drugi medij koji im se ne dopada.

“Nisam oduševljen radom KRIK-a iz mnogo razloga. Ne bih govorio o razlozima. Nemam pravo da kada dođu na konferenciju za novinare da ih ne poštujem i nemam pravo da učestvujem u hajci protiv njih. Boriću se da zaštitim prava iz KRIK-a i ljudi iz civilnog sektora. To tražim od naših poslanika”, naveo je Vučić.

Upitan šta ako ga ne poslušaju, on je rekao da će ga poslušati.

“Niko ne može da nam zabrani da odgovorimo. Nekima nisu bili potrebni odgovori kakve su ih pružali danas i juče. Ove moje molim da razumeju da smo mi odgovorni za demokratičnost sistema, da mi moramo da se ponašamo odgovornije, da mi moramo da tim ljudima omogućimo da govore najgore stvari o nama i o mojoj deci čak, ja ih nisam tužio. Ovo sam izneo javno, ne zato što brinem šta će ko da mi kaže u Evropi i svetu. Znaju da sam tvrd i da se sa mnom tako ne razgovara, ali mi moramo unutar sebe da pokažemo poštovanje”, izjavio je Vučić.

Nova.rs

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar