Vučićev prijatelj Erdogan: Radim na povećanju broja zemalja koje priznaju Kosovo

Izvor:
Politički.rs

Turska radi na povećanju broja zemalja koje priznaju nezavisnost Kosova, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i dodao da će o tom pitanju razgovarati i sa američkim predsednikom DŽoom Bajdenom.

– Gde god postoje potlačene države, mi smo tu da pomognemo, a jedna od ovih zemalja je Kosovo. Pokušavamo da radimo na povećanju broja zemalja koje priznaju Kosovo. Sada 114 zemalja priznaje Kosovo i želimo da se taj broj poveća. Nadamo se da ćemo ove godine na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, sastanku koji ću imati sa Bajdenom, ponovo razgovarati o ovoj temi, da po pitanju priznanja  Kosova zajedno radimo – rekao je, između ostalog, Redžep Tajip Erdogan pred turskim novinarima pred polazak na turski deo podeljenog Kipra, prenose turski mediji, piše Sputnjik.

Turska jedna od prvih zemalja koja je priznala jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova 2008. godine, a Erdogan važi i za velikog prijatelja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se tim prijateljstvom više puta javno hvalio.

Ne zna se da li se turski predsednik konsultovao sa svojim prijateljem Aleksandrom pre davanja ovakve izjave, ili za to nije bilo potrebe pošto je ova njegova izjava u skladu sa Vučićevim tvrdnjama da “Srbija nema ni metar na Kosovu”. U svakom slučaju, sigurno je da težnja Erdogana da što više zemalja prizna kosovsku nezavisnost sigurno neće uticati na prijateljske odnose i finansijske šeme, prihod i kombinacije dvojice prijatelja, koje po običaju finansiraju građani Srbije.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare