Vukadinović: Lokalni izbori pokazali da je SNS u ozbiljnom padu, osvojila oko 20 odsto manje glasova

Vukadinović: Lokalni izbori pokazali da je SNS u ozbiljnom padu

Politički analitičar Đorđe Vukadinović ocenio je danas da su lokalni izbori, održani u nedelju u Zaječaru, gde je Srpska napredna stranka (SNS) osvojila oko 20 odsto manje glasova nego na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, pokazali da je stranka u ozbiljnom padu.

Sada je sada samo pitanje „koliko će biti zarazan taj proces, ta epidemija opadanja, da li je u pitanju endemska bolest ili će zahvatiti čitavu Srbiju“, rekao je Vukadinović za N1, prenosi Danas.

Oni (SNS) su dobili 20 odsto manje glasova u Zaječaru nego na prošlogodišnjim junskim izborima, kada je SNS imao 62 odsto, a sada je osvojio nešto više od 41 odsto glasova. To je veoma dobar rezultat za svaku normalnu stranku, ali s obzirom na metu koju sebi Vučić postavlja i stalno je podiže, za njega nije, ocenio je on.

Vukadinović smatra i da su zaječarski rezultati indikator ozbiljnog komešanja i krize u redovima SNS, u svetlu najavljenih i vanrednih parlamentarnih, i beogradskih i predsedničkih izbora.

Situacija na izborima u nedelju nam govori ono što dobar deo opozicije i stručne javnosti već dugo tvrdi, ukazao je Vukadinović, a to je da u Srbiji ne postoje uslovi za fer i poštene izbore, čak i kada opozicija na njima ne učestvuje, kao što je bilo u ovom slučaju.

Vlast nije imala pravog protivnika sem u Zaječaru, gde su učestvovale neke lokalne liste, ukazuje Vukadinović i dodaje da „čak i kada nema izazova i opasnosti oni (vlast) ne mogu da organizuju izbore kao u normalnoj demokratskoj zemlji“.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare