Zaharova: To što priča Brnabić je NEUMESNO, postoji niz PITANJA ZA DRŽAVU iz koje dolaze takve izjave

Izvor:
Regnum.ru, Politički.rs, Foto : Press-služba MID RF, Printscreen

MOSKVA, 25. maj 2022. (REGNUM) – Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na današnjoj konferenciji za medije nazvala je neprimerenim ocenu ruske vojne operacije u Ukrajini, koju je ranije iznela premijerka Srbije Ana Brnabić .

Foto : Press-služba MID RF

Zaharova je odgovorila na zahtev novinske agencije REGNUM da prokomentariše Brnabićkine reči da „Rusija danas radi ono što su neke druge zemlje radile sa Srbijom 1999. i 2008. godine”.

Takve ocene su neumesne. Dalje možete nastaviti i sami, ali čini mi se da je sve rečeno ovim. Nakon što sam odgovorila na vaše pitanje, čini mi se da postoji niz pitanja za državu iz koje dolaze ovakve izjave “, rekla je Zaharova.

Podsetimo, Ana Brnabić je 23. maja u emisiji srpskog TV kanala Hepi rekla da Rusija „koristi iste fraze – da su morali da napadnu da bi zaustavili mogući genocid“, – koje su neke druge zemlje ranije koristile, kako bi opravdali akcije protiv Srbije“.

Godine 1999. jedan broj zemalja NATO-a izvršio je vojnu agresiju na SR Jugoslaviju, koja je tada uključivala i Srbiju, pravdajući operaciju potrebom da se zaustavi „genocid nad Albancima“ na Kosovu, podseća REGNUM.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare