Bez putarina za srpske turiste u S. Makedoniji od 15. juna

Bez putarina za srpske turiste u S. Makedoniji od 15. juna
Wikipedia

Bez putarina za srpske turiste u S. Makedoniji od 15. juna

Turisti iz Srbije u Severnoj Makedoniji će od 15. juna do 15. avgusta biti oslobodjeni plaćanja putarine, odlučila je danas vlada u Skoplju.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo finansija je zaduženo da na račun vlade prebaci 172 miliona denara za nabavku 200.000 “M-smart kartica” za besplatnu putarinu za vozila turista Srbije koji će tokom leta tranzitirati “Koridorom 10”.

Te elektronske kartice vozila srpskih turista će dobijati na Graničnom prelazu “Tabanovce” prilikom ulaska u Severnu Makedoniju, a za njihovu raspodelu je zaduženo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Premijer i ministri u vladi Severne Makedonije su ranije najavili da će biti doneta odluka da srpski turisti od 15. juna do 15. avgusta budu oslobedjeni plaćanja puitarine u znak zahvalnosti za antikovid vakcine koje je Beograd poklonio Skoplju.

Javno preduzeće za državne puteve treba da obezbede sukcesivnu isporuku kartica za besplatnu putarinu srpskim turistima, a nakon što se okonča taj projekat i da, u slučaju neka sredstva preostanu, ih vrati u državni budžet.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar