Blažo Milov (i zvanično) zaradio prvi milion

Blažo Milov (i zvanično) zaradio prvi milion

Sin predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, Blažo, zaradio je svoj prvi milion. Kompanija “BB Solar”, koja je u Đukanovićevom vlasništvu, u protekloj godini ostvarila je čist profit od 1,4 miliona evra.

Kompanija Blaža Đukanovića “BB Solar”, sa sedištem u Podgorici, prošle godine poslovala je sa čistim dobitkom od 1,4 miliona evra. Ovim je sin lidera Demokratske partije socijalista i predsednika Crne Gore zvanično upisan na listu milionera iz Poodgorice.

Podgoričke “Vijesti ” prenose da je izvršni direktor i poslovni partner Đukanovića mlađeg, Ivan Burzanović, podneo finansijski izveštaj Poreskoj upravi, u kome se navodi da je dobitak kompanije na kraju 2020. bio 1.465.789 evra, što je tri puta više nego 2019., kada su takođe pozitivno poslovali sa dobitkom od 424 hiljade evra.

Prihodi i troškovi kompanije su povećani, iako je Đukanović značajno smanjio broj radnika u poslednje dve godine.  Firma je 2019. imala 41 zaposlenih, a pršle godine 26. sa 41 u 2019. na prošlogodišnjih 26. Ova kompanija je prošle godine dobila i državnu pomoć kroz “kovid program” od 1.078,50 evra.

Ostale firme u vlasništvu ili suvlasništvu Blaža Đukanovića “BB hidro”, “Capital Invest” i “Kodio” još nisu predale finansijske izveštaje za 2020. godinu Upravi prihoda, ili ih ova uprava još nije objavila na svom sajtu.

Stalna imovina firme Blaža Đukanovića prošle godine je uvećena i procenjena na 1.713.142,  za 400 hiljada evra je veća u odnosu na godinu pre.

Nova.rs/ Anđela Krstović

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar