Izglasana vlada Crne Gore, Krivokapić premijer

U Skupštini Crne Gore izglasana je nova Vlada Crne Gore. Zdravko Krivokapić novi je premijer Crne Gore.

Glasalo je 70 poslanika – 41 poslanik je bio za, 28 je bilo protiv, dok je jedan poslanik bio uzdržan.

“Zaklinjem se da ću dužnost vrštiti po Ustavu i zakonu, čestito, odgovorno i savjesno. Tako mi Bog pomogao”, rekao je Krivokapić polažući zakletvu.

Nakon polaganja zakletve premijer je zahvalio poslanicima na podršci i rekao da se nada da će njihov zajednički rad biti u korist Crne Gore.

“Rad, red i odgovornost neka bude mera ove vlade”, poručio je premijer.

Krivokapić je u ranijem obraćanju poslanicima, pozvao sve na zajedništvo, ocenivši da je ono “mera Crne Gore”.

“Ova vlada nije možda poželjna i kritikovana, da li sam prebrojavao krvna zrnca, ne – niti ću. Nijednog ministra nisam pitao je li Srbin, Crnogorac… Ovo je naša Crna Gora. Nemojte dalje da se delimo. Moramo svi da gradimo bolju budućnost, zasnovanu na talentima i znanju. Imamo prirodno bogatsvo, ali najveće bogatstvo je naš čovek, koji ima veliki potencijal. To je crngorski etos, nije bilo čiji, nego crnogorski. Nema te ekonomije koja je važnija od sistema vrednosti”, rekao je Krivokapić poslanicima.

“Moja Crna Gora je Crna Gora svih nas i pobedićemo jedino zajednički. Ovo nije ni avantura i eksperiment već nešto što treba da racionalizuje upravu u kojoj su zapošljavani partijski kadarovi. Čitav sistem je partijski i ne može to preko noći da se reši. Zajedništvo je mera naše budućnosti, a ako ga danas izgubimo nikad ga nećemo vratiti”, poručio je Krivokapić.

Nova.rs

 

 

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare