Laura Koveši hapsi po Hrvatskoj: „Pao“ bivši potpredsednik vlade

Izvor:
Nova.rs, Foto; Pixabay, Printscreen

Hrvatska policija uhapsila je rano jutros bivšeg potpredsednika vlade i ministra Tomislava Tolušića u njegovoj kući u Virovitici. Hapšenje je, kako piše Index.hr, izvršeno po nalogu Kabineta evropskog javnog tužioca (EPPO) nha čijem je čelu Laura Koveši. EU tužioci, pišu hrvatski mediji, istražuju Tolušićevu vinariju.

Policija i istražitelji su u Tolušićevoj kući ispred koje su parkirana dva civilna vozila, a viđen je i jedan policajac koji je izašao iz kuće, otišao do vozila i potom se vratio u kuću.

Pored Tolušića, uhapšen je i aktuelni zvaničnik Ministarstva poljoprivrede. EPPO je potvrdio da su uhapšene dve osobe.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog kabineta za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala Služba Osijek po nalogu Kabineta evropskog javnog tužioca u Republici Hrvatskoj sprovode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih dela iz domene privrednog kriminala (subvencijska prevara, zloupotreba položaja i podsticanje na zloupotrebu položaja), prenosi Index.hr.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su dve osobe sa područja Policijske uprave virovitičko-podravske, jedan bivši državni zvaničnik i jedan radnik tela državne uprave.

EU tužioci: Dve osobe pod sumnjom

Kabinet evropskog javnog tužioca se oglasio saopštenjem.

“Kabinet evropskog javnog tužioca (EPPO), u saradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim kabinetom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, sprovodi hitne dokazne radnje danas, 7. jula 2022. godine, u Hrvatskoj. Navedene radnje odnose se na dve osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prevare i zloupotrebe položaja i ovlašćenja vezano za dva konkursa u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta dva konkursa sufinasirala je Evropska unija.

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenih doneti odluku o daljem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će obavestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti”, saopštili su iz EPPO-a.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare